Saltar apartados

Convocatòria de trobada amb els mitjans - El rector rep les quatre investigadores de renom internacional que participaran en la taula redona sobre "Científicas en la transferencia del conocimiento" que se celebra demá en la UA

 

Alacant, 5 de març de 2014

 

Data: dijous, 6 de març de 2014

Lloc: despatx rectoral UA

Motiu: les doctores en Medicina Preventiva i Salut Pública, Celia Sánchez Ramos, i en Ciències Químiques, Pilar Mateo Herrero, les dues doctores honoris causa per dues universitats, així com les doctores en Biologia, María Ángeles Marcos García i Berenice Güerri Agulló són les quatre reconegudes investigadores, creadores d'empreses de base tecnològica, que protagonitzen demà la taula redona sobre “Científicas en la transferencia del conocimiento”, que organitza la UA amb motiu del dia Internacional de la Dona.

Els mitjans que estiguen interessats a parlar amb les investigadores, podran fer-ho durant la recepció que el rector mantindrà amb les investigadores en el seu despatx. Serà demà dijous, dia 6 de març, a les 11 h.

La taula redona, que tindrà lloc a les 11.30 h en la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, estarà moderada per la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro.

 

Els perfils de les investigadores

Celia Sánchez-Ramos és professora d'Òptica Fisiològica i Percepció Visual de la Universitat Complutense de Madrid; investigadora del Grup de Neurocomputació i Neurorobòtica de la UCM; presidenta de l'empresa derivada Alta Eficacia Tecnología i és doctora honoris causa per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, investidura que va tenir lloc el 7 de setembre de 2012. 

Pilar Mateo Herrero és doctora en Ciències Químiques per la Facultat de Química de la Universitat de València i pel Consell Superior de Recerques Científiques i doctora honoris causa per la Universitat Anáhuac de Mèxic; presidenta d'Inesfly Corporation, especialitzada en la microencapsulació biopolimèrica i en la recerca de noves eines naturals per al control de vectors; membre especialista de Fórum Unesco per ser científica especialitzada en la creació de diversos productes d'alta tecnologia en corrosió metàl·lica, productes ignífugs, de trànsit i en la incorporació de nanopartícules microencapsulades en pintures. 

María Ángeles Marcos García és directora de l'Institut Universitari de Recerca CIBIO (Centre Iberoamericà de la Biodiversitat) de la UA; llicenciada i doctora en Biologia per la Universitat de Salamanca; catedràtica de Zoologia de la UA i coordinadora de la Unitat Associada al CSIC (IPAB); editora de la revista de divulgació científica Cuadernos de Biodiversidad i sòcia fundadora de l'Associació Espanyola d'Entomologia. Nomenada Research Associate in Natural Sciences pel National Museums Scotland (Edimburg, Regne Unit) i membre designat de l'International Congresses of Dipterology. Impulsora de BioNostrum Pest Control, empresa derivada de la Universitat d'Alacant que ha obtingut el Premi SERVET (2010), el Premi IMPULS (2011) i el Premi FUNDEUM (2012). 

Berenice Güerri Agulló és doctora en Biologia. Dirigeix Glen Biotech, una empresa derivada de la UA que va sorgir per a acabar amb plagues agrícoles mitjançant solucions sostenibles. La seua especialitat és el morrut roig, un insecte que nia en les palmeres i les extermina.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464