Saltar apartados

El Mercat Immobiliari, novetat en el segon curs "Com es gestiona una ciutat?" de la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 6 de març de 2014

El Mercat Immobiliari és una de les novetats incloses en el curs “Com es gestiona una ciutat?”, que desenvolupa la segona edició en la sala d'actes d'Òptica de la Universitat d'Alacant des del dia 10 i fins al 14 de març de 2014. El funcionament del mercat del sòl i l'habitatge, la seua situació i perspectives de futur, així com el paper del “banc dolent” es tractaran en la sessió del pròxim 11 de març. Responsables de l'administració i d'empreses de serveis públics resoldran com es finança i gestiona una ciutat en el curs, de caràcter pràctic, que pretén complementar la formació de contingut més teòric que s'imparteix en la Universitat.

L'activitat anirà filant respostes des dels diferents sectors que componen la problemàtica urbana, per a respondre -de forma integral- a la pregunta de com funciona una ciutat. Així, tots els ponents que hi participaran compten amb un perfil tècnic professional, bé siga de l'empresa com de l'administració pública; amb capacitat de decisió, donen al curs caràcter pràctic i obert tant a professionals com a tècnics municipals, alumnat i a qualsevol ciutadà. Els sis temes que desenvoluparan són la gestió pressupostària, el mercat immobiliari, la gestió de l'aigua, la gestió de l'energia, la gestió del transport públic i la dels residus.

El curs respondrà a tres preguntes fonamentals en cadascuna de les temàtiques esmentades: què ocorria abans de la crisi, durant la crisi i quines són les estratègies i projectes per a millorar l'eficiència dels diferents serveis públics. Així mateix, s’hi tractarà l'evolució dels ingressos i despeses municipals durant els últims anys, mostrant exemples de consistoris que han sabut adaptar-se en major mesura als nous temps, i les eines de què disposen aquells que es troben davant una situació econòmica més delicada per a tractar d'abandonar aquesta conjuntura d'asfíxia econòmica.

Rafael Muñoz Guillena, vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UA, inaugura el curs el dilluns dia 10 de març, a les 17.00 h. Organitza el Departament d'Edificació i Urbanisme de la UA i dirigeix el professor de la mateixa àrea, Armando Ortuño Padilla.

La matrícula, una setmana abans de l'inici, ascendeix a dos-cents matriculats.

Autor de les fotografies: Taller d'Imatge (FGUA).

 

Imatge del professor Armando Ortuño, organitzador del curs i membre del Departament d'Edificació i Urbanisme de la UA, durane la celebració del curs en 2013

Imatge del curs "Com es gestiona una ciutat", primera edició, any 2013, amb Rafael Muñoz Guillena, vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464