Saltar apartados

El MUA i la Seu Ciutat d'Alacant dediquen un seminari a les Arts Plàstiques i Visuals a Alacant (1960-2013)

 

Alacant, 5 de març de 2014

La Universitat d'Alacant, a través del MUA i la Seu Ciutat d'Alacant, ha programat un seminari que pretén dibuixar una panoràmica general de les Arts Plàstiques i Visuals creades a Alacant durant el període comprès entre 1960 i 2013. El seminari començarà el pròxim divendres 7 de març, a les 16 h, en la Seu Ciutat d'Alacant, amb la conferència inaugural “Emilio Varela: un intelectual de la República” a càrrec de Miguel Cereceda, professor de la Universitat Autònoma de Madrid i president de l'Institut d'Art Contemporani (IAC). La trobada comptarà amb quatre sessions i finalitzarà el dissabte 15 de març.

Sota la direcció del professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts, Juan Antonio Roche, i amb els tècnics d'art David Alpáñez, Remedios Navarro i María Marco, el seminari cercarà presentar l'etapa contemporània a Alacant des del seu vessant artístic. Amb aquest objectiu, especialistes en art i artistes analitzaran com s'ha desenvolupat la creació plàstica al llarg dels últims 50 anys, a través de conferències i taules redones en les quals es tractaran no sols els processos artístics sinó també els esdeveniments històrics, polítics, econòmics, socials i culturals en els quals van sorgir.

Segons afirmen els organitzadors, les taules redones amb els artistes permetran aprofundir en el tema central del seminari des d'una perspectiva en primera persona, amb la qual els artistes donaran a conèixer la seua visió més directa.

El seminari està dividit en tres blocs temàtics: “Cap al canvi (1960-1975): De l'Alacant ‘feliç’ als viatges i exilis”; “En trànsit: Democràcia i Postmodernitat Plural (1976-1999)” i “L’Art del segle XXI: Hibridacions i Globalitzacions”.

Artistes de la categoria d'Eduardo Lastres, Adriano Carrillo, Joan Castejón, Josep Díaz Azorín, Pepe Gimeno, Pepe Calvo, Aurelia Masanet, M. Dolores Mulá, Dionisio Gázquez, Aurelio Ayela, Elena Jiménez i Elena Aguilera, participaran en el Seminari. També els professors Pascual Patuel, José Piqueras, Enric Mira i els crítics d'art i comissaris d'exposicions José Luis Pérez Pont (president de l'Associació Valenciana de Crítics d’Art), Natalia Molins i Guillermina Perales.

Completen l'elenc de participants Begoña Martínez, directora de la Galeria Aural, Juan M. Balsalobre, directora d'Art i Comunicació Visual de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, i Joserre Pérezgil, directora tècnica del MUBAG.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464