Saltar apartados

Excel·lents resultats en el primer any de Succeed

El projecte, que coordina la Universitat d'Alacant, està finançat per la Unió Europea

Alacant, 4 de març de 2014

La passada setmana va tenir lloc en la Universitat d'Alacant la primera revisió de Succeed (SUpport Action Centre of CompEtEnce in Digitisation), que va concloure amb una valoració molt positiva del projecte, que va superar les expectatives per haver reeixt a l’hora de lliurar tots els productes desenvolupats.

Amb una durada de dos anys, finançat per la Unió Europea i coordinat per la Universitat d'Alacant, Succeed té com a objectiu fer realitat els assoliments aconseguits en la recerca sobre la digitalització textual, avanços que, en ocasions, es veuen frenats per la falta de recursos. La posada en marxa d’aquest s'emmarca dins d'Impact, Centre de Competència en Digitalització que dirigeix la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Tots els membres del consorci van participar en la reunió amb l'objectiu de presentar els assoliments aconseguits i planificar els reptes per a 2014. Hi van estar presents representants de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Universitat d'Alacant, la Biblioteca Reial Holandesa, l'Institut de Lexicologia Holandès, l'Institut Fraunhofer per a la Promoció de la Recerca Aplicada (Munic), el Centre de Supercomputació i Xarxes de Pozna%u0144 (Polònia), la Universitat de Salford (Manchester), la Biblioteca Nacional de França i la Biblioteca Britànica.

La revisió va tenir lloc l'últim dia de la reunió (25 de febrer) a càrrec de Cristina Maier, responsable del projecte de la Comissió Europea, i els inspectors Derek Law i Patricia Mergen.

El pròxim mes de desembre se celebrarà en la Biblioteca Nacional de França, a París, el congrés de clausura de Succeed, on es donaran a conèixer els resultats i les conclusions finals.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464