Saltar apartados

Investigadors de la UA uneixen sinergies amb empresaris de l'Associació Química i Mediambiental de la Comunitat Valenciana

 

 

 

Alacant, 6 de març de 2014

La Universitat d'Alacant i l'Associació Química i Mediambiental del Sector Químic de la Comunitat Valenciana (Quimacova), de la mà del rector, Manuel Palomar, i el president de l'organització, Miguel Burdeos, han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia relacionada amb el món de la química.

Durant l'acte, Palomar ha destacat que “la ciència i la recerca són els pilars més forts de la UA i, en concret, en aquest sector, ja que també comptem amb el Grau en Química”. En aquest sentit, el rector ha recordat que la institució acadèmica compta amb 200 grups de recerca “con els quals unir sinergies i treballar conjuntament”.

El president de Quimacova ha explicat que aquest conveni forma part de la seua estratègia per a acostar l'empresa a les universitats de la Comunitat Valenciana, i “fomentar la relació entre científics i indústria”.

En el marc d'aquesta signatura, investigadors de la UA han mantingut una primera trobada de transferència tecnològica amb diferents empresaris de l'Associació per a trobar sinergies comunes i poder desenvolupar projectes d'R+D+I. En concret, José Miguel Sansano, del Departament de Química Orgànica; José Miguel Martín, del Departament de Química Inorgànica; Soledad Prats, del Departament de Química Analítica; Alfonso Jiménez, del Departament de Química Analítica; Antonio Sánchez, Mar Cerdán i Margarita Juárez, del Departament d'Agroquímica i Bioquímica; i Vicente Montiel, del Departament de Química Física, han exposat les seues línies de treball i de recerca a membres de l'empresa Spb, de productes de neteja; Tecnidex de fabricació de fitosanitaris; Irisem, de distribució de productes químics, i Paule Chemical, especialitzada en productes químics per al calçat. 

L'acte ha comptat amb la participació de la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; la vicerectora d'Estudiants i professora del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia, Nuria Grané; i el director del Secretariat de Recerca, Enrique Herrero.

Quimacova té com a missió conjuminar i representar tot el sector químic de la Comunitat Valenciana demostrant que és un sector competitiu, altament productiu i especialitzat. Segons dades del president, “tenim adscrites 120 companyies i representem el 60% de la facturació del total de les empreses del sector en la Comunitat Valenciana”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464