Saltar apartados

La Facultat de Lletres de la UA revisa la Dona des d'angles diversos en les jornades del Dia Internacional de les Dones

El supervivent Victor Pérahia parlarà de sa mare, arrestada i deportada amb ell

 

Alacant, 4 de març de 2014

Victor Pérahia, d'origen sefardí, és supervivent de diversos camps de concentració. L'últim va ser el mateix en el que va estar Anne Frank, el de Bergen-Belsen. Aquest dijous, dia 6 de març de 2014, arriba a la Universitat d'Alacant per a donar-ne testimoni oral. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona centrarà el discurs en sa mare, en “Sobrevivir a los campos de exterminio: homenaje a mi madre”. Serà a les 10.00 h, en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA. 

Victor Pérahia, arrestat i deportat amb sa mare al juliol de 1942, quan només tenia 9 anys, va aconseguir sobreviure al camp de Bergen-Belsen, conegut per ser el camp de concentració en què Anne Franck va morir. Aquells anys el van marcar per sempre. Va tornar a París en 1945, després de l'alliberament, esgotat, malalt però, per fi, lliure. Cinquanta anys després, decideix escriure sobre la seua experiència en un llibre Mon enfance volée (2006). En l'actualitat, continua donant testimoni en col·legis i instituts francesos. També ha participat en diversos seminaris i col·loquis en l'estranger, concretament a Madrid, Toledo, Granada. És la primera vegada que ve a Alacant. 

“La mujer en los países árabes” és la taula redona que reunirà els professors de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics Eva Lapiedra, Naima Benaicha i Hany El-Eryan, a partir de les 12.00 h del dia 6 de març.

Un dia abans, el 5 de març, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Mesa, inaugurarà les Jornades del Dia Internacional de la Dona, que seguiran amb la taula redona “Investigando en femenino”, coordinada per Elena Nájera, vicedegana de Qualitat i Polítiques d'Igualtat. A la vesprada, la presentació del Diccionario crítico de directoras de cine europeas a càrrec d'Esther Álvarez, de la Universitat d'Oviedo, i el professor de la UA, José Luis Arráez, és una de les activitats de la sessió dedicada a Icíar Bollaín sobre “Directoras de cine europeas”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464