Saltar apartados

La UA i l'Ajuntament de Polop de la Marina programaran activitats culturals i literàries en la Casa Museu Gabriel Miró

 

 

 

Alacant, 6 de març de 2014

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Polop de la Marina han iniciat avui una nova via de col·laboració per la qual les dues institucions posaran en marxa activitats culturals i literàries conjuntes en la Casa Museu Gabriel Miró, una vegada s’inaugure oficialment.

El rector, Manuel Palomar, i l'alcalde de Polop, Gabriel Fernández, així ho han acordat avui amb la signatura d'un conveni marc que també inclou la programació d'activitats educatives i culturals en aquest municipi i la col·laboració en accions conjuntes relacionades també amb “Huerto de Cruces".

Gabriel Fernández i la tinent d'alcalde Marie France Berenguer han destacat que la Casa Museu Gabriel Miró es troba ja molt avançada tot i que encara no poden fixar la data d'inauguració. Sí han avançat que abans de Pasqua tindrà lloc l'acte inaugural de l’hort de les Creus.

El rector, Manuel Palomar, ha detallat que amb aquest nou acord s'amplien les activitats que la UA ja desenvolupa en la Seu Universitària de la Nucia i la zona de la Marina, amb l'objectiu de diversificar “el nostre concepte de Xarxa Cultural” i s'ha dirigit a l'alcalde per a donar-li l'enhorabona perquè “teniu tots els ingredients necessaris per a dur a terme un gran projecte”.

L'alcalde de Polop, per la seua banda, s'ha mostrat molt il·lusionat amb aquest projecte cultural “en el qual està implicada tanta gent”. “Volem que cresca la ruta Mironiana i ja comptem amb multitud de donacions que formaran part de la Casa Museu, fins i tot la família de Gabriel Miró ja ha visitat l'hort i la Casa Museu”, ha assegurat Gabriel Fernández.

Per la seua banda, el vicerector Carles Cortés i la directora del Secretariat de Seus, Eva Valero, han incidit en la importància d'estendre el caràcter literari perquè Gabriel Miró siga un senyal d'identitat de Polop.

L'acte de signatura de l'acord ha comptat a més amb l'assistència de la secretària general, Aránzazu Calzada; el director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Josep Ochoa, i el coordinador de la Seu de la Nucia, Vicent Martines, acompanyats per Lola Mollá i Pepe Fuster.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464