Saltar apartados

La UA reuneix quatre investigadores emprenedores en la taula redona "Científicas en la transferencia del conocimiento"

Creadores d’empreses derivades, dues d'elles són honoris causa per diferents universitats internacionals

 

Alacant, 3 de març de 2014

El Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant, en el marc de la celebració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i en col·laboració amb la Unitat d'Igualtat, ha organitzat la taula redona “Científicas en la transferencia del conocimiento”. L'activitat es desenvoluparà el dijous 6 de març de 2014 en la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, a partir de les 11.30 h.

Quatre científiques de reconegut prestigi internacional intervindran en la taula redona mostrant les possibilitats de la transferència del coneixement per a crear empreses de base tecnològica, les anomenades empreses derivades. Les doctores en Medicina Preventiva i Salut Pública, Celia Sánchez-Ramos, i en Ciències Químiques, Pilar Mateo Herrero, qui, al seu torn, tenen el rang de doctores honoris causa per dues universitats, són les ponents convidades que hi participen. Per part de la UA hi intervindran la doctora en Biologia i promotora de l’empresa derivada BioNostrum Pest Control, SL, María Ángeles Marcos García, i Berenice Güerri Agulló, doctora en Biologia i gerent i promotora de l’empresa derivada Glen Biotech, SL.

La taula redona la presidirà i moderarà la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, Amparo Navarro Faure.

 

Les ponents

Celia Sánchez-Ramos és professora d'Òptica Fisiològica i Percepció Visual de la Universitat Complutense de Madrid; investigadora del Grup de Neurocomputació i Neurorobòtica de la UCM; presidenta de l'empresa derivada Alta Eficacia Tecnología i és doctora honoris causa per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, investidura que va tenir lloc el 7 de setembre de 2012.

Pilar Mateo Herrero és doctora en Ciències Químiques per la Facultat de Química de la Universitat de València i pel Consell Superior de Recerques Científiques, i doctora honoris causa per la Universitat Anáhuac de Mèxic; presidenta d'Inesfly Corporation, especialitzada en la microencapsulació biopolimèrica i en la recerca de noves eines naturals per al control de vectors; membre especialista del Fòrum Unesco per ser científica especialitzada en la creació de diversos productes d'alta tecnologia en corrosió metàl·lica, productes ignífugs, de trànsit i en la incorporació de nanopartícules microencapsulades en pintures.

María Ángeles Marcos García és directora de l'Institut Universitari de Recerca CIBIO (Centre Iberoamericà de la Biodiversitat) de la UA; llicenciada i doctora en Biologia per la Universitat de Salamanca; catedràtica de Zoologia de la UA i coordinadora de la Unitat Associada al CSIC (IPAB); editora de la revista de divulgació científica Cuadernos de Biodiversidad i sòcia fundadora de l'Associació Espanyola d'Entomologia. Nomenada Research Associate in Natural Sciences pel National Museum of Scotland (Edimburg, Regne Unit) i membre designat de l'International Congresses of Dipterology. Impulsora de BioNostrum Pest Control, empresa derivada de la Universitat d'Alacant que ha obtingut el Premi SERVET (2010), Premi IMPULS (2011) i Premi FUNDEUM (2012).

Berenice Güerri Agulló és doctora en Biologia. Dirigeix Glen Biotech, una empresa derivada de la UA que va sorgir per a acabar amb plagues agrícoles mitjançant solucions sostenibles. La seua especialitat és el morrut roig, un insecte que nia en les palmeres i les extermina.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464