Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta LOGIC, projecte europeu dirigit a fomentar l'ocupació juvenil a Algèria, el Marroc i Tunísia

 

Alacant, 7 de març de 2014

La Universitat d'Alacant presenta el pròxim dilluns 10 de març el projecte europeu “LOGIC: aplicant el concepte d'aprenentatge per a tota la vida en el SCN: responent a les necessitats canviants de les economies dinàmiques”, iniciativa finançada pel programa TEMPUS de la Unió Europea que té com a principal objectiu combatre la inestabilitat laboral que hi ha a Algèria, el Marroc i Tunísia que es basa a establir una xarxa de centres d'aprenentatge permanent per a fomentar l'intercanvi de bones pràctiques, l'aprenentatge i el diàleg entre els membres.

El projecte LOGIC naix com una resposta a la necessitat de canvi i falta de suport al desenvolupament social denunciat durant la Primavera Àrab, concretament, pel sector juvenil que va manifestar una mala situació del mercat laboral. Solament al Marroc els joves, entre 19 i 29 anys són quasi un terç de la població i representen el 82% de tota la desocupació; a Tunísia és el 56% i a Algèria, el 25% de la població activa.

La presentació del projecte que tindrà lloc en la Facultat d'Econòmiques i Empresarials, comptarà amb la presència dels representants de les cinc universitats integrants del consorci i tres cambres de comerç del Magrib. La trobada tindrà una durada de dos dies i està enfocada a presentar els objectius del projecte i les activitats que cal desenvolupar, al mateix temps que els socis tindran l'oportunitat de conèixer-se i compartir experiències.

El consorci de LOGIC, coordinat per la Universitat d'Alacant a través de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals, tindrà una durada de tres anys i està format per universitats procedents d'Àustria, França, Algèria, el Marroc i Tunísia, i també hi participen tres cambres de comerç del Magrib.

El programa TEMPUS, en el qual s'emmarca el projecte LOGIC, és l'instrument que utilitza la Unió Europea per a donar suport a la modernització de l'ensenyament superior en els països associats d'Europa de l'Est, Àsia Central, els Balcans Occidentals i la regió del Mediterrani, fet que s’aconsegueix amb projectes de cooperació entre universitats.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464