Saltar apartados

Més de 1.100 estudiants de secundària participen en els recorreguts geològics pel cap de l'Horta i la platja de Sant Joan que organitza la UA

 Imatges de la II Geogimcana celebrada durant el 2013

 

Alacant, 5 de març de 2014

Amb l'objectiu de promoure la cultura científica en l'àmbit de la geologia realçant el valor pedagògic del paisatge alacantí, el Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d'Alacant presenta la III edició de la “Geogimcana”.

Al llarg de la jornada, que se celebrarà en dues dates, demà dijous 6 i el pròxim 13 de març, 1.130 estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de 33 centres d'educació de tota la província, participaran en un itinerari a peu per la platja de Sant Joan i el cap de l'Horta.

Durant el recorregut, els estudiants rebran algunes explicacions i faran observacions dels trets geològics en diferents parades ajudats per professors del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient i alumnes del grau de Geologia, i competiran resolent alguns problemes i exercicis.

Tal com apunta el professor de la UA i coordinador de l'activitat, Jaime Cuevas “les activitats de camp amb contingut geològic cada vegada són més escasses en l'ensenyament secundari, i per això el nostre objectiu és impulsar activitats en aquests nivells educatius”. Així, durant les diferents sessions, els participants tractaran aspectes com el temps geològic, estrats del miocè, els fòssils del cap, el treball dels geòlegs i la morfologia de la zona, entre altres.

La III Geogimcana reunirà alumnes de centres d'Alacant, Altea, Benidorm, Biar, Callosa d’en Sarrià, el Campello, Catral, Cocentaina, Coix, Crevillent, Elx, Elda, Devesa de Campoamor, Mutxamel, el Pinós, Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig i Torrevella.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464