Saltar apartados

La UA i la Universitat mexicana de Colima estrenyen relacions per a impulsar recerques conjuntes

La signatura d'un conveni permetrà planificar doctorats internacionals en l'àmbit de les ciències jurídiques

 

Alacant, 12 de març de 2014

Amb l'objectiu de fomentar la internacionalitat en l'àmbit doctoral i de la recerca, la Universitat d'Alacant i la Universitat de Colima (Mèxic) van signar, en la vesprada d'ahir, un conveni per a defensar tesis doctorals en règim de cotutela internacional en l'àmbit de les ciències jurídiques.

Durant l'acte, fet per videoconferència, el rector de la UA, Manuel Palomar, va destacar “la importancia de formar estudiants de doctorat conjuntament per a obrir noves portes de col·laboració en pro de la recerca”. A més, va convidar el rector mexicà a visitar la UA en dates pròximes, “on serà benvingut per a continuar reafirmant aquest compromís que tenim amb la internacionalitat, la globalitat, en el món del doctorat i sobretot en la recerca”, va finalitzar.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de Colima, José Eduardo Hernández, va insistir que “és essencial enfortir el postgrau i desenvolupar el personal acadèmic, que serà planter dels recursos humans que generaran el coneixement per mitjà de la recerca científica”.

Tal com recull el conveni, que estarà vigent els pròxims cinc anys, les tesis “seran avalades per investigadors reconeguts per a assegurar-ne la qualitat” i estaran “reconegudes per les dues institucions” amb la menció “cotutela amb” la universitat aliada, una vegada acabada la defensa. També preveu que hi haja períodes de treball amb una estada mínima en cada universitat i que no siguen inferiors a sis mesos.

Per part de la Universitat d'Alacant, la signatura simultània va comptar amb la participació de la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis; el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía; la secretària de l'Escola de Doctorat, Aurora Ribes, així com la professora-investigadora de l'Institut de Recerques Jurídiques de la Universitat de Colima, Jessica Romero, i l'estudiant mexicana de doctorat, Paola López, que en aquests moments gaudeixen d'una estada en la Facultat de Dret de la UA.

Des de l'altre costat de l'Atlàntic, José Eduardo Hernández va estar acompanyat pel secretari general de la Universitat de Colima, Christian Torres; la coordinadora de Docència, Martha Magaña; el director d'Educació Superior, Eduardo Monroy; la directora de Relacions Internacionals, Genoveva Amador; l'advocat general, Elías Flores; el sotsdirector de la Facultat de Dret, Enoc Morán, i el director de l'Institut de Recerques Jurídiques, Javier Solorio.

La col·laboració entre les dues institucions, amb més de 15 anys de trajectòria, ha permès que 123 estudiants mexicans hagen cursat part de la seua carrera a Espanya, i que 70 estudiants alacantins hagen estudiat en Colima. Quant a personal docent, dos investigadors de la UA i un professor i dos estudiants de doctorat de Colima han format part de programes d'intercanvi.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464