Saltar apartados

La Universitat d'Alacant dóna el nom de Carlos Illueca al Laboratori de Tecnologia Òptica

En un homenatge pòstum organitzat pel Departament d'Òptica

Moment de l'acte d'homenatge que ha tingut lloc en l'edifici d'Òptica

 

Consuelo Hernández, vídua d'Illueca i companya de departament, rep de mans del rector, Manuel Palomar, la medalla de catedràtic

 

Alacant, 14 de març de 2014

Pels seus mèrits acadèmics i investigadors i la seua intensa tasca com a impulsor dels estudis d'Òptica i Optometria, la Universitat d'Alacant ha donat el nom del catedràtic Carlos Illueca al Laboratori del Departament de Tecnologia Òptica o Òptica Oftàlmica, del qual va ser impulsor. El descobriment de la placa amb la nova denominació ha tancat l'homenatge pòstum que li ha dedicat el Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant, del qual va ser director durant més de deu anys.

L'acte, celebrat en la sala de graus Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica, ha estat presidit pel rector, Manuel Palomar, qui ha mostrat el seu “respecte institucional” i la seua “admiració personal” per una persona “que ha obert molts camins en la defensa de la universitat pública i de qualitat”, ha assenyalat. Palomar ha llegit un comunicat enviat pel seu homòleg en la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, company i amic personal d'Illueca, mort fa poc més d'un any. Durant aquest, les professores Begoña Doménech i Carmen Vázquez han sigut les encarregades de realitzar la semblança del professor, de qui han destacat “el seu esperit d’empenta i superació en la recerca”, la seua “responsabilitat i compromís en la gestió” i el seu caràcter alegre, humà i sorneguer en privat”.

Per la seua banda, l'actual director del Departament, Vicente Camps ha qualificat de “necessari i merescut” aquest homenatge cap a un professor “totalment dedicat a la institució, que va realitzar un gran esforç i obstinació per dotar la Universitat d'Alacant i el nostre Departament, dels millors professionals”.

L'acte ha conclòs amb el lliurament a la seua vídua i companya de Departament, Consuelo Hernández Poveda, del birret de doctor i la medalla de catedràtic.

 

Un vincle de tres dècades

El malaguanyat professor, originari de València, va iniciar la seua relació amb la Universitat d'Alacant en 1985 i durant molts anys va compaginar les seues tasques investigadores i docents amb diferents llocs de gestió universitària. Especialista en Colorimetria, Optometria, Òptica Oftàlmica i Instrumental, Òptica de Fourier i la seua aplicació a l'estudi de la visió humana, Carlos Illueca va ser un prolífic investigador que va impulsar, entre altres, el grup de recerca OCIVIS (Òptica i Ciències de la Visió). Durant diversos anys va ser president dels comitès nacionals de Ciències de la Visió i de Tecnologia Òptica de la Societat Espanyola d'Òptica. Des de 1998 va ser proposat per la Societat Espanyola d'Òptica com a Expert Europeu en Òptica.

En l’aspecte docent, va participar en la creació de l'Escola Universitària d'Òptica de la Universitat d'Alacant impulsant la titulació d'Òptica i Optometria i els diferents màsters d'Optometria impartits conjuntament amb la Universitat de València o íntegrament per la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb altres centres.

 

Els fills del professor Illueca descobreixen la placa del laboratori que porta el seu nom

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464