Saltar apartados

Òptica homenatjarà el professor de la UA Carlos Illueca i donarà el seu nom a un dels laboratoris

 

Alacant, 12 de març de 2014

El Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant ha organitzat un acte d'homenatge a qui fóra el seu director, el catedràtic d'Òptica, Carlos Illueca Contri. L'homenatge tindrà lloc el pròxim divendres, dia 14 de març, a les 13 h, en la sala de graus Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica i estarà presidit pel rector, Manuel Palomar.

El malaguanyat professor, originari de València, va iniciar la seua relació amb la Universitat d'Alacant en 1985 i durant molts anys va compaginar les tasques investigadores i docents amb diferents llocs de gestió universitària. Entre altres mèrits se li atribueix ser un dels impulsors del Laboratori de Tecnologia Òptica o Òptica Oftàlmica que, a partir del divendres, portarà el seu nom.

L'acte, d'entrada lliure, estarà conduït per l'actual director de Departament, Vicente Camps i comptarà amb la participació de les professores Begoña Doménech i Carmen Vázquez, que seran les encarregades de fer la semblança de l'homenatjat. El rector de la Universitat d'Alacant tancarà l'acte i serà l'encarregat de descobrir la placa que, amb el nom de Carlos Illueca, identificarà l'esmentat laboratori. 

Prolífic investigador

Especialista en Colorimetria, Optometria, Òptica Oftàlmica i Instrumental, Òptica de Fourier i la seua aplicació a l'estudi de la visió humana, Carlos Illueca va ser un prolífic investigador que va impulsar, entre altres, el grup de recerca OCIVIS (Òptica i Ciències de la Visió). Durant diversos anys va ser president dels comitès nacionals de Ciències de la Visió i de Tecnologia Òptica de la Societat Espanyola d'Òptica. Des de 1998 va ser proposat per la Societat Espanyola d'Òptica com a Expert Europeu en Òptica.

En l’aspecte docent, va participar en la creació de l'Escola Universitària d'Òptica de la Universitat d'Alacant impulsant la titulació d'Òptica i Optometria i els diferents màsters d'Optometria impartits conjuntament amb la Universitat de València o íntegrament per la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb altres centres.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464