Saltar apartados

El professor d'Infermeria de la UA, Antonio Peña, publica un Manual d'electrocardiografia

L'obra, dirigida a professionals, és fruit de més de 20 anys de formació en aquest camp

 

Alacant 18 de març de 2014

El professor d'Infermeria de la Universitat d'Alacant i supervisor de docència de l'Hospital General d'Elx, Antonio Peña, presenta el pròxim dijous, dia 20 de març, el Manual de Electrocardiografía para Enfermería. L'obra, publicada pel Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, CECOVA, és fruit dels més de 20 anys com a formador en aquest camp. L'acte tindrà lloc en la sala d'actes de l'Hospital General Universitari, a les 13 h, i comptarà amb la participació del president del CECOVA, José Antonio Àvila; el director gerent del Departament de Salut d'Elx-Hospital General, Antonio Roberto Muñoz, i el sotsdirector d'Infermeria de l'Hospital, José Blas Zaplana.

Segons l'autor, amb aquest manual “es cobreix un dèficit formatiu que fins ara hi havia en aquest sentit en els plans d'estudi d'Infermeria, que es compensava amb la formació pràctica”. Antonio Peña assegura que a pesar que la identificació d'alteracions electrocardiogràfiques resulta complexa, “considere que el personal d'infermeria ha de conèixer la tècnica correcta de realització d'un electrocardiograma, així com detectar, almenys, aquelles alteracions que suposen un risc vital per al pacient”, i reconeix que el manual pot ser de gran utilitat, a més, per a altres col·lectius professionals de la branca sanitària.

Professor de múltiples cursos d'Emergències, Urgències, Primers Auxilis, Electrocardiografia i Reanimació cardiopulmonar bàsica i avançada, Peña està especialitzat en Anàlisis Clíniques, Salut Mental, Pediatria i Puericultura i Gestió de Serveis d'Infermeria.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464