Saltar apartados

La UA celebra demà el Dia Mondial de la Poesia amb la lectura pública de poemes en el Campus i en la Seu Ciutat d'Alacant

 

Alacant, 20 de març de 2014

La Universitat d'Alacant s'uneix a la celebració del Dia Mondial de la Poesia demà divendres 21 de març amb diversos actes programats.

A les 11 hores començarà la celebració amb la lectura pública de poemes, en el Racó dels Poetes, enfront de la Torre de Control del Campus. La Institució dels Lletres Catalanes, que porta avant aquesta iniciativa junt amb la UA i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, ha triat per a enguany el poema “Tan sols la paraula nua”, de Montserrat Abelló, amb el qual s'iniciarà l'acte.

Després del poema inaugural estarà disponible un faristol per a tot el que desitge participar-hi llegint un poema que siga especial per al lector. Els poemes podran ser llegits en qualsevol idioma i ja està prevista la lectura de poemes en japonès, xinès, àrab, francès, anglès o valencià, entre altres, gràcies a la participació dels departaments de Filologies Integrades del Campus i l'Oficina de Relacions amb Àsia Pacífic. Amb la col·laboració del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, també hi tindrà cabuda la lectura d'alguns dels seus poemes.

L'acte en el Campus finalitzarà a les 13 hores i, a la vesprada, continuaran els actes de celebració en la Seu Ciutat d'Alacant, amb “Homenatge a la paraula” a càrrec del grup poètic de la Universitat Permanent Verso a verso, a les 20 hores.

Verso a verso aprofitarà l'ocasió per a rendir un homenatge a Antonio Machado amb motiu del 75 aniversari de la seua mort (el passat 22 de febrer) i a Platero y yo, llibre emblemàtic de J. Ramón Jiménez que fa 100 anys des que l'editorial La Lectura, publicara 63 dels 138 capítols que componen aquesta obra universal.

 

Programa complet

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464