Saltar apartados

La UA i l'Ajuntament d'Ibi planten més d'un centenar de coníferes diumenge vinent a Torretes

L'elevada participació en la campanya ha vist superada les seues expectatives inicials

L'Estació Biològica Torretes - Font Roja.

Alacant, 21 de març de 2014

Diumenge pròxim, dia 23 de març de 2014, culmina la campanya «100 Arbres per a Torretes: apadrina el teu arbre» amb l'acte de plantació pels seus padrins i en l'espai que tenen reservat al Jardí Botànic de Torretes- Font Roja. La campanya, que va començar el novembre de 2013 l'Estació Biològica de Torretes amb l'objectiu que els aficionats a la natura puguen participar en la construcció d'un jardí de coníferes en aquest espai, ha estat vigent fins a mitjan març 2014, i és una iniciativa per a incrementar l'atractiu del jardí dotant-lo d'una representació de coníferes d’arreu del món.

Fins avui són 109 els arbres apadrinats sobre el total de 140 arbres inclosos en la campanya, que ha estat coordinada per l'Institut Universitari d'Investigació CIBIO i és fruit del conveni entre la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Ibi. Tal com detalla Segundo Ríos, director de l'Estació Biològica de Torretes, són molts els centres i serveis de la UA que hi han participat, fins a sumar un trenta-quatre per cent dels apadrinaments per personal de la institució.

En l'acte de plantació està confirmada la participació per part de la UA de Manuel Palomar, rector, Amparo Navarro Faure, vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, Nuria Grané Teruel, vicerectora d'Estudiants, i Andreu Bonet, degà de la Facultat de Ciències de la UA. Per part de l'Ajuntament d'Ibi han confirmat l’assistència l'alcalde de la localitat, Rafael Serralta, la primera tinent d'alcalde, Amparo Pina, i la regidora de Medi Ambient, Isabel Roela.

La cerimònia del diumenge començarà a les 10:00 hores amb la inauguració oficial per part de les autoritats. A les 10:45 hores s'iniciarà la plantació d'arbres i els tallers didàctics per als més menuts a càrrec de Sport Viu. Sobre les 12:00 hores tindrà lloc el lliurament dels certificats d'apadrinament i al voltant de les 13:00 hores es podrà fer una visita lliure pel Jardí Botànic, i hi haurà una degustació en la cantina popular disposada per ASOMA, Associació Micològica Alacantina.

L'apadrinament dels arbres té un cost únic de 50 euros a perpetuïtat i cada padrí pot posar el nom o inscripció que vulga en una placa commemorativa que estarà al costat del seu arbre, distingint-lo dels altres. El personal de l'Estació Biològica Torretes – Font Roja s'encarregarà de cuidar cada exemplar per a garantir-ne la continuïtat i reemplaçar-lo per un altre de la mateixa espècie en el cas que, per circumstàncies adverses, la salut de la conífera es vera afectada. L'apadrinament està obert a tota la ciutadania en general, empreses, associacions, etcètera, i tothom que vulga està a temps per a fer-ho, ja que encara hi ha disponibles prop d'una trentena d'arbres que esperen trobar un amo per a ser plantats.

Els organitzadors afirmen que l'arbre ha sigut un dels elements vegetals millor reconeguts, usats i de vegades venerats per totes les cultures humanes. El culte a l'arbre en la cultura occidental es palesa, sobretot, en les antigues tradicions paganes, però ha sobreviscut fins als nostres dies. En la mitologia grecoromana molts dels seus elements divins estan lligats a un arbre i la mitologia cèltica dedicava un arbre a cadascun dels mesos de l'any. Som un país d'elevada diversitat vegetal, encara que no tant en espècies arbòries, com ocorre en altres àrees del planeta.

Més informació:

La UA llança la campanya "Apadrina un arbre" en l'Estació Biològica de Torretes

Arbres

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464