Saltar apartados

La UA participa en una campanya informativa sobre Programes Plurilingües per a primària

L'alumnat que acaba primària en el programa plurilingüe d'ensenyament en valencià domina equilibradament valencià i castellà, i obté millors qualificacions en anglès

 

Alacant, 17 de març de 2014

La Universitat d'Alacant participa en una campanya informativa per a presentar els programes plurilingües que podran cursar alumnes de primària durant el pròxim curs escolar 2014/2015, el període de matriculació del qual s'obrirà en breu.

Amb l'objectiu d'informar les famílies de les característiques d'aquests programes i per a resoldre qualsevol qüestió sobre aquest tema, la UA ha organitzat un acte informatiu que tindrà lloc demà dimarts 18 de març, a les 18 h, en la sala de reunions de l'edifici de Rectorat del Campus. La trobada comptarà amb les intervencions del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; Josep M. Baldaquí, de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la UA, i Jaume Fullana, d'Escola Valenciana.

Segons els organitzadors, aquesta campanya té com a objectiu informar les famílies perquè puguen matricular els seus fills i filles en els programes plurilingües oferits. Les cinc universitats públiques valencianes i les Unitats per a l'Educació Multilingüe universitàries recomanen la matriculació en el programa plurilingüe d'ensenyament en valencià, igual que Escola Valenciana i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ja que “és el que garanteix el millor domini de les tres llengües: valencià, castellà i anglès”, asseguren. Segons dades obtingudes pel Grup de Recerca Aplicada a l'Ensenyament de Llengua Anglesa (LAELA) “l’alumnat que acaba primària en aquest programa plurilingüe, domina equilibradament el valencià i el castellà, i obté millors qualificacions en anglès (en un 13%)”. 

Actualment, hi afigen, en aquest programa s'apliquen metodologies pedagògiques d'ensenyament que han obtingut excel·lents resultats en països com Finlàndia i Alemanya.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464