Saltar apartados

La Universitat d'Alacant construeix un edifici de laboratoris amb Fons Feder

L'obra s'integra, en morfologia i dimensions, en el conjunt format per la Politècnica II i III

Alacant, 20 de març de 2014

La Universitat d'Alacant ha començat la construcció d'un nou edifici de laboratoris d'investigació d'Enginyeria Civil, que s'integrarà en l'actual complex de la Politècnica II i III. L'obra es cofinançarà amb poc més d’1’5 milions d'euros procedents de fons FEDER. De les 19 empreses que van concórrer al concurs públic, l'empresa adjudicatària ha resultat ser Dragados, que conclourà l'obra el pròxim mes de maig.

Segons l'Oficina Tècnica de la Universitat d'Alacant, dependent del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, el projecte que es durà a terme s’estructurarà en dues plantes més soterrani, i s'afegirà a les «pintes que formen l'edifici de les fases II i III de l'Escola Politècnica, amb la qual estarà connectat per passadissos seguint el mateix esquema que la resta de la construcció». D'aquesta manera, tant des del punt de vista formal com volumètric i en qualitats exteriors, el nou edifici s'integrarà en el conjunt com un annex més, conservant morfologia i dimensions. L'autora del projecte és l'arquitecta alacantina Amparo Pastor i aquest és el seu primer edifici al campus de Sant Vicent.

Una de les peculiaritats de l'edifici, dissenyat específicament per a acollir laboratoris d'investigació, és que disposarà d’una llosa massissa de formigó sobre la qual es podran fer proves de resistència d'estructures d'acer i formigó, principalment. L'espai de càrrega, que s'equiparà amb un pont grua amb rails, serà de doble altura, de manera que es puga observar la repercussió dels assajos tant des de dalt de la llosa com des sota. La resta d'espais es destinarà a laboratoris d'un altre tipus, com geotècnia, durabilitat, etc., així com a sales comunes i multiusos.

El nou edifici donarà servei a estudiants de les titulacions d'Enginyeria Civil, Arquitectura i Arquitectura Tècnica, principalment. L'última gran obra de la Universitat d'Alacant ha sigut la construcció de la Facultat d'Educació, inaugurada el passat mes de setembre de 2013.

Segons el vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UA, Rafael Muñoz, les pròximes intervencions previstes són reformes menors i condicionaments de determinats espais, i també el canvi d'unes quantes climatitzacions, com la de la Biblioteca General. Muñoz ha destacat també la substitució de l'anell de mitja tensió del campus, que es durà a terme d’ací a poc.

EN LES IMATGES, diferents instantànies de l'obra.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464