Saltar apartados

El Jazz arriba a la UA amb el piano d'Albert Nieto i Cotijazz Big Band dirigida per Perico Sambeat

Dues actuacions per als amants del jazz l'1 i 2 d'abril en el MUA i el Paranimf

 

Alacant, 31 de març de 2014

La Universitat d'Alacant ofereix dos espectacles de Jazz per a demà dimarts 1 d'abril i el dimecres 2. La primera actuació serà a càrrec d'Albert Nieto, demà dimarts, a les 19 h en el MUA, qui interpretarà al piano una selecció de peces englobades sota el títol “La influència del jazz en el piano espanyol”. La trajectòria pianística d'Albert Nieto està especialment dedicada a la música espanyola contemporània i ha rebut el reconeixement de públic i crítica. A més, Nieto posseeix també una faceta investigadora que l’ha portat a publicar la seua edició crítica d'Iberia, d'Isaac Albéniz i quatre llibres sobre tècnica pianística. És catedràtic de piano en el Conservatori Superior Óscar Esplá d'Alacant.

El dimecres 2 d'abril, Cotijazz Big Band interpretarà un repertori modern i eclèctic sota la direcció de Perico Sambeat, a les 20 h, en el Paranimf. Vint músics en escena faran vibrar el públic gràcies al seu desig de mantenir viva la música en gran format i en directe. Després de visitar els repertoris de Count Basie, Woody Herman, Thad Jones i Gordon Goodwin, entre altres -compositors fonamentals en l'evolució de la música de Big Band-, ara la banda interpretarà un repertori que inclou arranjaments i composicions del saxofonista Perico Sambeat, una mostra de la fèrtil relació entre el jazz més actual i la música llatina, mediterrània i flamenca.

Perico Sambeatés un dels músics de jazz més internacionals, premiat en nombroses ocasions tant pel seu treball com a solista com per la seua tasca de compositor i arranjador; Cotijazz Big Bandreuneix professionals del jazz llevantí d'Alacant, Múrcia i València, una agrupació creada a l'empara del Festival de Jazz de las Torres de Cotillas, que ha aconseguit despertar l'interès de directors tan prestigiosos com els saxofonistes Ramón Cardo, Perico Sambeat o el trombonista Toni Belenguer. 

Les entrades tenen un preu de 10 euros i poden adquirir-se en Instant Ticket, Llibreria Compas i una hora abans en el Paranimf.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464