Saltar apartados

El rector informa al Consell de Govern de la imminent entrada en vigor de dues noves normes a pesar de l'informe desfavorable de la CRUE

La UA se sumarà a les accions previstes per a reivindicar canvis en la taxa de reposició de personal universitari

 

Alacant, 24 de març de 2014

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha donat aquest matí el seu suport al rector per a sumar-se a les accions previstes per la CRUE, Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, per a reivindicar canvis en la taxa de reposició de personal. Palomar ha informat que si no es modifica aquesta taxa “les universitats espanyoles podrien perdre fins a una quarta part del personal en 10 anys, la qual cosa, sens dubte, suposarà una deterioració irreparable en serveis i qualitat docent i investigadora”. Segons aquesta taxa, de les 28 jubilacions previstes per a enguany en la UA només es podrien reposar dues places. Palomar ha explicat que la permanent de la CRUE ha sol·licitat una reunió amb la vicepresidenta del govern per a sol·licitar, entre altres qüestions, que la taxa de reposició es vincule a les despeses de personal previstos per cada universitat dins del Capítol I. De moment, els rectors han plantejat una sèrie d'accions conjuntes que podrien iniciar-se en breu amb la signatura d'un manifest conjunt.

Sobre la imminent aprovació de dos reials decrets, un en matèria d'accés i un altre d'homologació, equivalència i convalidació de títols i estudis estrangers d'educació superior (Projecte de Reial decret pel qual s'estableixen els requisits i el procediment per a l'homologació, declaració d'equivalència i convalidació de títols i estudis estrangers d'educació superior, i el procediment per a determinar la correspondència als nivells 2 o 3 del MECES dels títols d'Arquitectura, Enginyeria, Llicenciatura, Arquitectura Tècnica, Enginyeria Tècnica i Diplomatura.) Manuel Palomar ha explicat el perquè dels informes desfavorables emesos per la Conferència de Rectors. En el cas del d'Homologació de títols i estudis, a més d'errors de forma i contingut, s'hi han detectat incorreccions en les taules d'equivalències i omissions de determinats estudis, cosa que podria crear incongruències per a l'exercici professional internacional. En el cas del d'Accés, a més, asseguren que la desigual aplicació de la LOMCE per a estudiants de Formació Professional o estrangers, “provocarà desigualtats en l'accés a l'educació superior”.

Durant l’informe el rector ha manifestat la intenció de la Universitat d'Alacant d'adaptar la regulació a la nova normativa sobre la carrera professional del funcionariat, encara que ho ha supeditat “al finançament exprés de la Generalitat Valenciana”.

A més, pel que fa a la situació actual del deute de la Generalitat, s'ha anunciat la creació d'una comissió mixta formada per representants de les universitats valencianes i les conselleries d'Educació i Hisenda per a tractar el que fa referència a les transferències corrents, així com el que té a veure amb la devolució d'una part del deute. L'objectiu és, segons el rector de la Universitat d'Alacant, aconseguir a partir de l'estiu, la devolució del 50% del deute recent.

Finalment, s'ha informat de la reestructuració dels serveis de Cultura i el de Promoció Lingüística en un servei únic de Llengües i Cultura que es fa efectiu a partir d'avui. El canvi obeeix, segons ha assenyalat el rector, a la modernització i racionalització de les estructures universitàries en la qual treballa, des de la seua incorporació, l'actual equip de direcció.

Tots els acords i informes del Consell de Govern es poden consultar en la següent adreça

 

En la imatge, un moment del Consell de Govern ordinari del mes de març celebrat aquest matí

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464