Saltar apartados

Generalitat, Ayuntamiento, trabajadores y usuarios coinciden en la reorganización de las líneas del trasporte metropolitano para mejorar la calidad del servicio

Durant l'espai de debat Seu Oberta celebrat ahir en la Seu Ciutat d'Alacant

Alacant, 26 de març de 2014.

Reorganitzar les línies del transport urbà i interurbà d'Alacant per a millorar el servei, va ser una de les grans demandes plantejades ahir durant l'espai de debat Seu Oberta organitzat per la Universitat d'Alacant i el diari El País.

Una sessió que va reunir, per primera vegada en públic, a Carlos Eleno, director General de Transports de la Generalitat Valenciana, Juan Seva, regidor de Transports de l'Ajuntament d'Alacant, Vicente Alcaraz, de la Plataforma de Mobilitat, i Gil Grimaldos, president del Comitè d'empresa de l'Alcoiana, per a debatre sobre "El futur del transport metropolità d'Alacant".

Carlos Eleno va apuntar "que des de 2007 el transport metropolità ha patit una caiguda d'usuaris del 25% mantenint-se fins avui les mateixes prestacions i, per tant, encarint-se el cost del servei". En aquest sentit, el director General de Transports de la GV, va reclamar "que l'administració ha de regular el servei equilibrant el problema del descens d'usuaris i el dèficit que acumula el sector".

Per la seua banda, el president del Comitè de l'Alcoiana va reivindicar "la reestructuració dels recursos per a millorar el transport alacantí, així com la construcció de més carrils bus per a guanyar en qualitat, rapidesa i estalvi". "La falta de recursos no l'han de pagar els usuaris que menys mitjans tenen i depenen d'aquest servei públic per a desplaçar-se", va afegir.

Des de la Plataforma de Mobilitat, Alcaraz va destacar que "amb el dèficit que pateix el sector per l'impagament de l'Ajuntament i Generalitat és impossible tenir bon transport públic". A més, va insistir a cercar altres mecanismes per a rendibilitzar i potenciar el transport públic "com guanyar velocitat comercial amb carrils, semàfors prioritaris, etc."

Finalment, Juan Seva, va assenyalar com l'últim Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l'Ajuntament d'Alacant, aprovat a la fi de 2013, "proposa millores sobre el sistema reordenant algunes línies per a aconseguir augmentar la velocitat comercial, la freqüència de viatges i, per tant, potenciant l'atractiu del transport urbà de la ciutat".

Seu Oberta, celebrat en la Seu Ciutat d'Alacant, va comptar amb un alt grau de participació d'usuaris dels diferents serveis de transport públic els qui també van demandar algunes modificacions com una implantació "real" d'autobusos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, millorar les connexions entre línies del bus i TRAM, control sobre l'obstrucció de les parades d'autobusos per l'ocupació de vehicles privats, així com revisar el sistema de línies per a garantir la qualitat i rapidesa de les mateixes.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464