Saltar apartados

Degans d'onze països llatinoamericans assisteixen en la UA al III Curs de Degans de Llatinoamèrica

L'objectiu del curs és abordar els diferents models de gestió, planificació i estratègia del càrrec que ocupen

 

Alacant, 3 de novembre de 2014

22 degans d'universitats llatinoamericanes (Xile, Colòmbia, República Dominicana, Equador, el Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà i Perú) s'han aplegat aquesta setmana a la Universitat d'Alacant, per a participar en el segon mòdul del Curs Internacional de Degans de Llatinoamèrica. Amb l'objectiu de desenvolupar i enfortir capacitats i adquirir coneixements específics que els permeten una millor gestió de les seues institucions, el curs compta amb el finançament del Servei Alemany d'Intercanvi Acadèmic (DAAD) i la Conferència Alemanya de Rectors, dins del programa DIES (Dialogue on Innovative Higher Education Strategies ) de Gestió d'Educació Superior, per aquest motiu la primera part del curs s'ha impartit a Alemanya.

Segons el director del curs en la UA, Joaquín Marhuenda, "les jornades de treball se centraran en el desenvolupament d'un mòdul sobre finançament, qualitat, recursos humans, recerca i planificació estratègica", que serà impartit per docents de les universitats d'Alacant i Saarland (Alemanya). Marhuenda explica que "l'objectiu és presentar i descriure les bones pràctiques de cada universitat europea, perquè els representants de les universitats de llatinoamericanes puguen aplicar els coneixements a les seues institucions".

El curs s'ha inaugurat aquest matí a la sala de graus de la Facultat d'Econòmiques amb la presència del rector, Manuel Palomar, que ha insistit "en la importància de compartir experiències que puguen millorar la gestió i l'eficàcia de la missió que se'ns té encomanada a les universitats". Les jornades continuaran fins al pròxim 7 de novembre. El tercer mòdul es desenvoluparà amb una formació específica en línia, que culminarà amb unes sessions presencials que tindran lloc a la universitat xilena de Viña del Mar durant el mes d'abril. Aleshores els degans hauran de presentar, com a principal resultat del curs, els plans estratègics per a les seues respectives facultats.

El projecte es coordina des de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals de la Universitat d'Alacant.

Més informació

Fotografia dels assistents al curs i els responsables acadèmics del projecte

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464