Saltar apartados

El dret a l'alimentació, en un context de crisi social, a debat en la Universitat d'Alacant

Del 10 al 12 de novembre de 2014, emmarcat en el IX Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi Ambient

 

Alacant, 7 de novembre de 2014

Durant els pròxims dies 10,11 i 12 de novembre, la Universitat d'Alacant es convertirà en un espai de debat i anàlisi sobre les cooperatives agràries i el dret a l'alimentació. El IX Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi Ambient, organitzat pel Departament de Geografia Humana de la Facultat de Filosofia i Lletres i el Grup de Recerca de Desenvolupament Rural i Emprenedories Solidàries en la Unió Europea i Llatinoamèrica, donarà a conèixer diverses experiències cooperativistes sobre la sobirania alimentària a les comarques d'Alacant i a altres iniciatives i organitzacions al Brasil.

En la novena edició aquesta trobada pretén mostrar, d'una banda, la importància de les cooperatives en el desenvolupament rural, considerades un instrument de principal importància per al territori, i, per altra banda, debatre sobre el dret a l'alimentació sana i de qualitat en un context de crisi social i d'augment de l'empobriment. "En aquest sentit és essencial canviar de paradigma cap a una sobirania alimentària i recuperar una producció i consum local sobre la base d'una organització cooperativa", apunta Samuel Ortiz, coordinador del curs.

A més de la qüestió de sobirania alimentària, producció agroecològica, cooperatives populars i emprenedories solidàries, s'hi tractaran diversos aspectes relacionats amb compromís social i cooperació al desenvolupament en les institucions universitàries i polítiques públiques. Un dels aspectes que més destaca d'un ampli programa de ponències i taules de debats, serà la presentació d'alguns projectes de recerca de doctorat que aborden estudis concrets sobre la dona rural i el cooperativisme, i la presentació del llibre La banca que necesitamos. En aquesta ocasió, es comptarà amb la participació de cinc professors de Brasil, concretament dels estats de Pará, Amazonía Brasilera i de Paraná; amb la professora de la Universitat de Còrdova i Investigadora de l'Institut Sociològic d'Estudis Camperols (ISEC), Mamen Cuéllar; i el professor de la Universitat de València i director de l'Institut Universitari d'Economia Social i Cooperativa (IUDESCOOP), Joan Ramón Sanchís, entre altres ponents.

Les jornades comencen el dilluns 10 de novembre, a les 09.30 h, a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant. després de l'acte inaugural, es durà a terme una actuació sociocultural de la Plataforma Puentegramas i Circo Social.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464