Saltar apartados

Els investigadors de la Universitat d'Alacant ocupen la ràdio en el Taller de Comunicació Social de la Ciència

Formar per a saber com informar i divulgar la ciència que es produeix és l'objectiu de RUVID i la UA en aquest curs

Alacant, 4 de novembre de 2014

"Aprendre a comunicar i divulgar els resultats de les recerques: la ràdio" és el títol específic del Taller de Comunicació Social de la Ciència per a Investigadors 2014, que impartirà, en aquesta edició, el Vicerectorat de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant, juntament amb RUVID, la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació el pròxim dia 6 de novembre.

Amparo Navarro Faure, vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la UA, presentarà el taller, que continuarà amb una introducció sobre els serveis que ofereix la Unitat de Comunicació als investigadors de la UA. Marina Limiñana Gregori, tècnica de Comunicació d'UA, exposarà com es comunica, des d'aquest servei, la ciència que es produeix en la institució. L'experiència pràctica arribarà, a continuació, de la mà del director del Museu de la Biodiversitat, pertanyent al Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO), Eduardo Galante Patiño, qui explicarà perquè és important divulgar ciència i ho farà amb la ponència "Del laboratorio a la sociedad a través de la divulgació", en què explicarà el cas del Museu de la Biodiversitat i les publicacions de divulgació que edita el CIBIO.

Per a introduir els investigadors en un dels mitjans de comunicació més freqüentats, la periodista Lola Torrent Pérez serà l'encarregada de realitzar el taller pràctic de ràdio. Productora i presentadora de programes en Onda Cero Alacant, Torrent ensenyarà als presents quina és la forma més convenient de comunicar quan s'enfronten a una entrevista radiofònica. La sessió es desenvoluparà durant tot el matí del pròxim dijous 6 de novembre, a l'aula de videoconferència del pavelló 6, situada a l'edifici del Taller d'Imatge de la UA. El curs està programat per a un nombre màxim de quaranta professors, personal investigador i científic de la institució.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464