Saltar apartados

La UA acull demà la XXI Jornada Esportiva UPAPSA, amb prop de 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual

 

Alacant, 5 de novembre de 2014

Les instal·lacions esportives de la Universitat d'Alacant acolliran demà, dijous 6 de novembre, la XXI Jornada Esportiva per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la Província d'Alacant (UPAPSA) que, al seu torn, integrarà la XVI Trobada Autonòmica, l'únic esdeveniment esportiu d'aquestes característiques que es fa al País Valencià. La cerimònia inaugural tindrà lloc a les 10.30 h, per a continuar amb el desenvolupament de les diverses competicions d'11.00 h a 14.00 h. El lliurament de trofeus i la desfilada de cloenda estan prevists per a les 15.00 h.

La Universitat d'Alacant i UPAPSA col·laboren un any més en aquesta jornada de l'esport, amb l'objectiu d'oferir un espai per a la competició esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els organitzadors preveuen l'arribada de 800 participants, que realitzaran proves esportives en les categories d'atletisme, petanca, eslàlom en cadira de rodes i proves adaptades. Es tracta del major esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat de les comarques d'Alacant, tal com afirmen els integrants d'UPAPSA. Amb aquestes jornades d'esport, es vol potenciar l'evolució dinàmica, autonomia i independència de les persones, incidir en la seua normalització i integració i formar-los en els valors intrínsecs a l'esport: cooperació, treball en equip, competitivitat i sacrifici, entre uns altres.
Proves

Atletisme, salt de longitud i llançament de pes, modalitats masculina i femenina.

Petanca. Es divideix en 3 nivells, per als quals hi ha diversos graus de suport o assessorament per part del monitor. Cada nivell fa la seua competició.

Proves adaptades. Es realitzen 3 circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. Els esportistes participen en un d'ells. S'estableixen diverses rondes, i en cadascuna participen 5 grups que van rodant per les 5 proves que consta cada circuit.

Eslàlom en cadira de rodes. Es realitzen 2 circuits, un per a modalitat de cadira de rodes manual i un altre en modalitat elèctrica. Es realitza una ronda de classificació i una altra de final.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464