Saltar apartados

La UA acull les primeres jornades sobre diagnòstic i intervenció en discapacitat intel·lectual

Els dies 6 i 7 de novembre més de 250 professionals de l'àmbit de l'atenció de la discapacitat i la dependència compartiran els avanços d'un sector clau

Alacant, 3 de novembre de 2014

Els més de 69 centres d'Alacant i les 2.883 places subvencionades per l'administració per a persones amb discapacitat intel·lectual posen en evidència l'impacte social i econòmic que aquest sector té en les nostres comarques i la importància d'enfortir les pràctiques professionals per a complir adequadament la seua missió. Per això, el Departament de Treball Social de la Universitat d'Alacant i el centre Sant Rafael per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual organitzen les primeres jornades sobre enfocaments actuals en el diagnòstic i intervenció en discapacitat intel·lectual.

Durant els dies 6 i 7 de novembre, s'aplegaran a la Facultat d'Educació els majors especialistes de l'àmbit de la universitat, la recerca i la intervenció aplicada, per a compartir els avanços d'un sector clau per a l'atenció de la discapacitat i la dependència. El primer dia Miguel Ángel Verdugo, catedràtic de la Universitat de Salamanca, analitzarà el concepte de discapacitat i el paradigma dels suports i qualitat de vida, a més de la importància del correcte diagnòstic etiològic, que exposarà el neuropediatre alacantí Francisco Carratalà. Els trastorns d'espectre autista, les bones pràctiques desenvolupades per la Federació Espanyola de Persones amb Discapacitat o del Desenvolupament i la proposta de model de vida inclusiu exposadts per Javier Tamarit completen la primera jornada de debat.

El divendres 7 de novembre s'abordaran els temes de salut mental i alteracions de conducta en persones amb discapacitat intel·lectual amb Enrique Pérez i Pere Rueda, a més de la intervenció multisensorial amb aquest col·lectiu que exposarà Ramón Novell. Les jornades finalitzaran amb els models d'intervenció centrats en la persona que la Fundació Sant Francesc de Borja desenvolupa des de fa anys al centre Sant Rafael i en altres serveis i programes.

 

Inauguració

L'acte d'obertura, que tindrà lloc el dijous 6 de novembre, a les 10.00 h, a la sala d'actes de la Facultat d'Educació, comptarà amb l'assistència del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; la consellera de Benestar Social de la Generalitat Valenciana, Asunción Sánchez Zaplana, i el president del Patronat de la Fundació Sant Francesc de Borja, Manuel González García, entre altres autoritats.

 

Centre Sant Rafael

El Centre Sant Rafael de la Fundació Sant Francesc de Borja fa més de 30 anys que dóna suport a persones amb discapacitat intel·lectual greument afectades. En l'actualitat compta amb una residència, un centre de dia i dos habitatges tutelats a Alacant i atén més de 100 persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats complexes de suport.

 

Tota la informació en la web.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464