Saltar apartados

La Universitat d'Alacant, espai per a la innovació i la millora de l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual

 

Upapsa1
Upapsa2
Upapsa3
Upapsa4
Upapsa5
Upapsa7
Upapsa8
Jornada_SanRafael1
Jornada_SanRafael2
Jornada_SanRafael3
Jornada_SanRafael4

Instants de la inauguració de la I Jornada sobre els enfocaments actuals en el diagnòstic i intervenció en discapacitat intel·lectual, i de les activitats realitzades durant la Jornada Esportiva UPAPSA

 

Alacant, 6 de novembre de 2014

Des de primera hora del matí, el campus de la Universitat d'Alacant s'ha convertit en un espai de trobada de professionals, investigadors, docents i estudiants dels àmbits relacionats amb la discapacitat intel·lectual. A les 10.00 h començaven aquestes jornades, sobre els enfocaments actuals en el diagnòstic i intervenció en discapacitat intel·lectual, a la Facultat d'Educació i, a les 10.30 hores, la XXI Jornada Esportiva per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual d'Alacant al pavelló esportiu.

Organitzades pel Departament de Treball Social de la Universitat d'Alacant i el Centre Sant Rafael per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, les jornades, que finalitzaran demà, divendres 7 de novembre, comptarà amb més de 300 participants i reunirà els majors especialistes de l'àmbit de la universitat, la recerca i la intervenció aplicada.

Durant l'acte inaugural, el rector de la UA, Manuel Palomar, ha insistit en la importància de compartir el coneixement dels investigadors per al benestar social de tots els col·lectius. En aquest sentit, ha apuntat que "un dels nostres eixos estratègics, principals i transversals per a la convocatòria Horitzó 2020, és la inclusió social i digital, i el treball social". Per la seua banda, la consellera de Benestar Social de la Generalitat Valenciana, Asunción Sánchez Zaplana, ha ressaltat la implicació de la Universitat d'Alacant com un "espai que respira solidaritat pels quatre costats i un espai de docència, recerca i ciutadania". A més, ha lloat "el prestigi, saber fer, qualitat, innovació i capacitat de canvi del centre Sant Rafael, per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual".

En l'acte també han intervingut el president del Patronat de la Fundació Sant Francesc de Borja, Manuel González García; el regidor d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alacant, Antonio Ardid, i la directora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UA, Yolanda Domènech. Han coincidit a posar en alça les pioneres metodologies del Centre Sant Rafael, per a comprendre la realitat i necessitats individuals de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Jornada esportiva

La XXI Jornada Esportiva per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual d'Alacant que, al seu torn, integrarà la XVI Trobada Autonòmica, és l'únic esdeveniment esportiu d'aquestes característiques que es desenvolupa al País Valencià. La Universitat d'Alacant i UPAPSA col·laboren un any més en aquesta jornada de l'esport, amb l'objectiu d'oferir un espai per a la competició esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb més de 800 participants, s'hi han fet proves esportives en les categories d'atletisme, petanca, eslàlom en cadira de rodes i proves adaptades.

Notícies relacionades

La UA acull les primeres jornades sobre diagnòstic i intervenció en discapacitat intel·lectual

La UA acull demà la XXI Jornada esportiva UPAPSA amb prop de 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464