Saltar apartados

El Dia de l'Alimentació Saludable reclama la dieta mediterrània com a factor de qualitat de vida

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques celebra el Dia de l'Alimentació Saludable

MENJA MEDITERRANI, MENJA SALUT

 

Alacant, 11 de novembre de 2014

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables, integrada per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández, celebra el pròxim dijous, 13 de novembre, el Dia de l'Alimentació Saludable, amb l'organització de diverses activitats als campus respectius.

Les cinc universitats públiques valencianes han preparat el manifest Menja mediterrani, menja salut, per reivindicar la dieta mediterrània com a factor de qualitat de vida. Ho fan en prevenció de l'augment dels desordres relacionats amb l'alimentació, que constitueixen un dels problemes de salut pública de major importància i prevalença avui dia. Aquestes tendències creixents preocupen enormement per les conseqüències que tenen, ja que els hàbits alimentaris de la població espanyola s'estan allunyant del model de la dieta saludable que és la mediterrània.

De fet, la dieta mediterrània ha sigut reconeguda com un model d'alimentació saludable perquè associa a una major esperança de vida i a la protecció davant malalties cròniques. El 16 de novembre de 2010 el Comité Intergovernamental de la UNESCO va acordar inscriure-la en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Encara que la població universitària és un grup aparentment avantatjat quant al nivell educatiu i accés a la informació, hi ha factors socioambientals que la fan vulnerable en hàbits alimentaris. Els estils de vida de la població universitària es veuen influenciats per determinants socials, econòmics, culturals i ambientals de l'entorn, que repercuteixen en l'accés a determinats aliments, en el cost o, fins i tot, en els horaris laborals. Per aquest motiu, "ja s'han posat en marxa centres o institucions relacionats amb l'alimentació i nutrició per donar resposta a les seues necessitats", tal com indica el manifest.

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables forma part dels projectes impulsats per l'Organització Mundial de la Salut per a fomentar els entorns saludables.

 

Més informació i programa d'activitats:

www.ua.es

www.uji.es

www.umh.es

www.upv.es

www.uv.es

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464