Saltar apartados

El MUA inaugura Des de dins, una exposició de producció pròpia per a difondre, analitzar i promocionar l%u2019art contemporani d%u2019Alacant

La inauguració, el divendres 14 de novembre, a les 19 hores, inclou la conferencia + espectacle de videoart «Digital 21»

Com a activitat integrada tindrà lloc la jornada «Utòpica», per a dinamitzar el sector de l'art contemporani alacantí amb la participació de galeristes, representants d’institucions públiques i creadors

Jesús Rivera

Alacant, 12 de novembre de 2014

La Universitat d'Alacant, a través del seu Museu (MUA), manté des dels orígens un ferm compromís amb la defensa i el suport a les manifestacions culturals i artístiques emergents, i en particular, les que es generen dins del seu entorn. Fruit d’aquesta vocació és el projecte «Des de dins. Art contemporani des d’Alacant», una mostra que serà inaugurada divendres pròxim, 14 de novembre, a les 19 hores a la sala Sempere del MUA i que estarà oberta al públic fins al 10 de gener de 2015. Aquesta iniciativa naix per a difondre, analitzar i promoure l'art contemporani que es gesta a Alacant i els seus voltants.

L'exposició, comissariada pel tècnic del MUA Bernabé Gómez, està integrada per una selecció d'obres d'una generació de joves artistes (de 35 a 45 anys) nascuts a Alacant o que treballen en el seu àmbit i que s'han convertit en l’autèntic motor del desenvolupament artístic de la província els últims anys. En total han sigut seleccionats dinou artistes i s'exposaran diverses obres de cadascun d'ells.

«Des de Dins» ofereix una visió global del panorama de la creació actual alacantina i perfila cap a on transiten les línies de recerca en l’art contemporani. La selecció duta a terme facilita l'anàlisi de les obres, permet descobrir les relacions que estableixen entre si, i a més, mostra els vincles que tenen amb l'entorn que ha influït en la seua creació. En aquesta mostra, el punt de partida i nexe d'unió és el context alacantí, un espai que adquireix forma plàstica i conceptual en diferents treballs que reflecteixen, al seu torn, l’univers artístic de cadascun dels artistes seleccionats:

 

1- Milagros Angelini

2- Rosana Antolí

3- Aurelio Ayela

4- Rosalía Banet

5- Pablo Bellot

6- Cristina de Middel

7- Olga Diego

8- Cristina Ferrandez

9- Juan Fuster

10- Ferran Gisbert

11- Susana Guerrero

12- Kribi Heral

13- Eduardo Infante

14- Mónica Jover

15- Edgar Mendoza

16- Javi Moreno

17- Juan Carlos Nada

18- Luisa Pastor

19- Jesús Rivera

 

El MUA ha preparat un catàleg que inclou, a més, una obra numerada de l’artista Vik, autofocus, que es lliurarà amb la compra del catàleg (15 euros) per a promocionar el col·leccionisme.

 

Activitats integrades entorn de l'exposició

La inauguració de la mostra tindrà lloc el divendres 14 de novembre a les 19 hores a la sala Sempere del MUA, i s'acompanyarà de la conferencia + espectacle de videoart «Digital 21», a les 20 hores.

Miguel López Mora és «Digital 21», músic multiinstrumentista, videoartista, compositor que des de principi dels 90 ha treballat en aquest camp, i pioner a Espanya de la música electrònica portada al directe amb les seues pròpies videocreacions i amb instruments reals com la guitarra, sintetitzadors analògics, theremin, sitar, etc. Ha actuat en festivals com SZIGET Festival (Budapest), FIB, SFS (Mèxic DF), Sónar, White Night (Washington), o museus com el Guggenheim, MUSAC, Museu Pati Herreriano, Museu de Belles arts de Budapest, Macba, Institut Cervantes de Pequín i Xangai.

«Digital 21» també oferirà una conferència per a parlar dels vint anys de trajectòria en el camp de la creació audiovisual.

L'exposició es completa amb la Jornada Utòpica (19 de desembre de 2014 en el MUA) amb dues taules redones per a dinamitzar el sector de l'art contemporani alacantí, en què participaran galeristes, representants d'institucions públiques i creadors. «L'objectiu és marcar estratègies futures de treball que milloren la situació de l'art contemporani a Alacant i dissenyar un full de ruta consensuat que promoga la producció, promoció, el suport institucional i el col·leccionisme en el nostre àmbit geogràfic», segons indica el comissari de la mostra, Bernabé Gómez.

 

Juan Carlos Nadal Aurelio Ayela

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464