Saltar apartados

"El sensacionismo", nova obra literària del catedràtic de Dret Administratiu de la UA Santiago González-Varas

Es tracta d’un experiment literari que utilitza les paraules com a purs mitjans d’expressió de sensacions

 

Alacant, 13 de novembre de 2014

El catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat d’Alacant, Santiago González-Varas, ha publicat recentment El sensacionismo (Editorial Liceus de Madrid). A diferència del que és tradicional, en què primer hi ha un relat on es pot descobrir alguna que una altra sensació, “en aquesta obra s’inverteixen els termes de manera que les paraules se subordinen a l’expressió més pura de determinades sensacions que constitueixen l’objectiu del llibre”, descriu l’autor.

Dividida en tres parts, l’obra comença amb "sensaciones en una telaraña" que expressa les impressions d’una persona preocupada per trobar una realitat intel·lectual transcendent que intueix, però que costa arribar-hi. Al mateix temps es descriuen les sensacions d’una persona perseguida per amenaces diverses, entre aquestes la justícia aleatòria.

La part següent, "sensaciones casi puras", és el nucli del "sensacionismo"; descriu diverses percepcions que cerquen la bellesa i la traducció més exacta possible de la sensació sense relat. Seguidament, " sensaciones muertas" és la descripció de les sensacions d’una persona que escriu una espècie de diari que el condueix cap a la mort, però amb la peculiaritat que el diari avança cap a un moment passat des del futur.

L’última part, "sensaciones de humor", és la traducció final de tot l’anterior en claus gracioses i enginyoses que cerquen la diversió. “Al final la combinació de tot açò ha de causar en el lector una sensació especial”, destaca González-Varas.

 

L’autor

Santiago González-Varas, advocat, assagista i escriptor, és doctor honoris causa en la Universitat de Córdoba (Argentina) i doctor en Dret a Alemanya. A més ha sigut professor a Friburg, becari Humboldt, i assessor per a institucions com el parlament europeu i el govern alemany. Amb una gran presència a Hispanoamèrica, ha redactat lleis o reglaments a Costa Rica.

L’autor ha escrit altres llibres d’aquest estil, per exemple destaquem La búsqueda intelectual de lo trascendente i España no es diferente. Habitualment escriu en La Razón Tribunas, en Revista de Occidente i Revista Claves, entre d’altres publicacions.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464