Saltar apartados

Horts saludables Miguel Hernández, un espai per a l'agricultura a la Universitat d'Alacant

Destinats a la comunitat universitària, l'objectiu és afavorir hàbits nutricionals saludables amb cultius autòctons i ecològics

La inauguració ha coincidit amb la celebració del Dia de l’Alimentació Saludable promogut per les cinc universitats públiques valencianes

Huertos1
Huertos2
Huertos3
Huertos4
Huertos5
Huertos6

 Diversos moments de la inauguració dels horts, que ha coincidit amb la celebració del Dia de l'Alimentació saludable

 

Alicante, 13 de noviembre de 2014

«Paradís local, creació darrera…» amb aquests versos del poema «Hort meu» s'inauguraven aquest matí els Horts Saludables Miguel Hernández de la Universitat d'Alacant, un nou projecte que naix «amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició d'hàbits nutricionals saludables i promoure la socialització entre els membres de la comunitat universitària», tal com ha exposat el vicerector de Campus, Rafael Muñoz.

La posada en marxa dels horts ha coincidit amb la celebració del Dia de l'Alimentació saludable, organitzat per la Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques Saludables, un projecte impulsat per l’Organització Mundial de la Salut per a fomentar els entorns saludables que integren la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández.

La posada en marxa dels horts biològics pretén demostrar la viabilitat de l’agricultura ecològica i recuperar i conservar recursos genètics autòctons. Per això, paral·lelament i amb la col·laboració de diferents centres de la UA es desenvoluparà un seguit d’accions i tallers i es duran a terme estudis sobre fertilitzants i control de plagues per tal de facilitar les orientacions necessàries per a fer-ne un ús satisfactori. Segons el director del secretariat de Campus i Salut Laboral, José Ramón Martínez Riera, també es pretén crear una zona de trobada, lúdica i productiva que potencie les relacions entre els diferents membres de la comunitat universitària.

L'adjudicació dels horts saludables es farà per sorteig entre el personal de la UA que ho sol·licite, i serà per un període màxim de dues campanyes de cultiu.

Les bases estan disponibles en la pàgina web del projecte d'Universitat Saludable, dependent del Vicerectorat de Campus:

 

Una jornada intensa

Els actes del Dia de l’Alimentació Saludable van començar amb la lectura del manifest «Menja mediterrani, menja salut», i la presentació de la Guia d'Alimentació Saludable i Sostenible. Muñoz ha explicat que la dieta mediterrània no és solament un patró alimentari, sinó un factor de qualitat de vida que comporta la pràctica d'una activitat física continuada, un estil determinat de cuinar, una manera social de consumir aliments i sempre associada a una esperança de vida més elevada i com a prevenció de determinades malalties cròniques.

En els baixos de la Biblioteca General s'ha instal·lat una petita fira amb estands informatius en què han participat diferents agrupacions agràries, i els estudiants del grau de Nutrició han oferit informació i consells sobre aspectes relacionats amb l’alimentació. Durant la jornada, els serveis de restauració del campus només han servit menús saludables. L'activitat ha culminat amb una taula redona sobre alimentació saludable, en la qual han participat Joaquín Baeza Rufete, propietari del restaurant Baeza y Rufete i considerat el millor cuiner de l'any 2014; Elena Martínez Larrosa, Food Safety Officer de l’Oami; Mayte García Córcoles, responsable de qualitat d'HOSBEC, i Cristian García, director d'alimentació i begudes del Sha Wellness Clinic.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464