Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra el dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables

 

Alacant, 10 de novembre de 2014

Sota el lema Menja mediterrani, menja salut, les universitats públiques valencianes celebren el pròxim dijous dia 13 de novembre un dia dedicat al foment dels hàbits saludables. Durant tota la jornada, en els campus públics valencians només se serviran menús saludables. Els de la UA han sigut prèviament supervisats pel gabinet de nutrició, Alinua, i abastaran tot tipus de menjars, des dels més ràpids, tipus entrepans o pizzes, fins als menús més elaborats. Tots aquests se serviran sobre sitiets amb recomanacions saludables.

A més, gràcies a la col·laboració de Mercalicante, es repartirà fruita en diferents punts del campus i els estudiants del grau de Nutrició muntaran estands informatius en els quals, a més de recomanacions sobre alimentació i dieta saludable, s'abordarà l'ús de les carmanyoles: les més aconsellables, els aliments més adequats, els que perden o no les propietats, les condicions de refrigeració i escalfament, etc.

 

Presentació dels biohorts

A la Universitat d'Alacant, els actes s'iniciaran en la Sala multimèdia de l'edifici de Rectorat, a les 9 del matí, amb la lectura d'un manifest elaborat conjuntament per les cinc universitats. Durant l'acte, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, presentarà, a més, la guia que sobre alimentació saludable han editat les cinc universitats i explicarà les activitats que es desenvoluparan al llarg de la jornada. L'acte acabarà amb la projecció d'un vídeo dedicat al projecte institucional de la Universitat saludable.

A partir de les 10.30 h, l'activitat es trasllada a la plaça Miguel Hernández, on, després de la lectura del poema "Mi huerto", de l'esmentat poeta, s'inauguraran els horts saludables de la UA. Segons el director del secretariat de Campus i Salut Laboral, José Ramón Martínez Riera, es tracta d'una "innovadora iniciativa en un campus universitari, amb la qual cosa es vol oferir a la comunitat universitària la possibilitat de tenir accés a un espai per a l'agricultura en el qual conrear productes naturals biològics autòctons". El projecte aglutina aspectes formatius i educatius, com d'esplai i oci, l'activitat del qual vol vincular-se a tallers impartits per professorat de diferents àrees de la facultat de Ciències.

La inauguració dels biohorts tindrà la presència de diferents associacions agràries com ara Soberanía Alimentaria Alicante, L'Alficòs Consum Ecològic i Asociación Naturaka, que han aplaudit la proposta.

La jornada conclourà amb una taula redona sobre alimentació saludable, que reunirà experts de diferents procedències, ja que l'objectiu és abordar el tema des d'una perspectiva multidisciplinària. L'acte, d'entrada lliure, tindrà lloc a les 11.30 h a la sala Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica. També hi participaran Elena Martínez Larrosa, Food Safety Officer de l'OAMI; Mayte García Córcoles, responsable de qualitat de HOSBEC; Joaquín Baeza Rufete, propietari del restaurant Baeza y Rufete i considerat millor cuiner de l'any 2014, i Cristian García, director d'alimentació i begudes del Sha Wellness Clinic. La taula redona serà moderada per Óscar Carrión, director del Màster en Direcció de Restaurants de la UA.

El debat es retransmetrà en directe per videoestreaming i es penjarà en Foodie cannel.

Al llarg de la jornada, es realitzaran diferents enquestes amb l'objectiu d'establir un patró sobre l'estat alimentari de la comunitat universitària. Segons Martínez Riera, no es tracta d'un estudi pròpiament dit, però sí que permetrà tabular les dades amb les de la resta d'universitats que integren la xarxa, per a tenir una aproximació de l'estat de salut de les cinc universitats valencianes.

 

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464