Saltar apartados

La investidura com a doctor honoris causa de Gabriel Tortella inaugura l'edifici de la Universitat d'Alacant a Sant Ferran 40

Amb uns 6.000 m2, es destinarà a usos acadèmics, formatius i culturals que el rector defineix com a «espai per al coneixement socialment responsable»

 

Honoris_Inauguracion3
Honoris_Inauguracion4
Honoris_Inauguracion5

 

Alacant, 21 de novembre de 2014

«Un nou espai per al coneixement socialment responsable», amb aquestes paraules ha definit el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, l'edifici cedit pel Banc Sabadell en el carrer de Sant Ferran 40. La cessió, firmada per a 10 anys «però amb vocació de continuïtat», com ha assegurat el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins, s'ha simbolitzat amb el descobriment d’una placa situada en el vestíbul de l’edifici. A l’acte hi assistit, a més, el director territorial de Banc Sabadell, Jaime Matas, i l'equip de direcció de la UA.

L'edifici, una construcció del 1892 amb una superfície d’uns 6.000 metres quadrats, s'ha inaugurat amb la investidura com a doctor honoris causa de l'economista i historiador català Gabriel Tortella, que ha centrat la seua intervenció en «L'economia catalana en el segle xviii». «Acadèmic brillant, investigador rigorós, ciutadà exemplar preocupat i compromès amb el seu temps, que ha contribuït al progrés social general, a la convivència democràtica i a la millora dels nivells de formació dels seus conciutadans», així l’ha definit el seu padrí, el professor Javier Vidal, encarregat de pronunciar una laudatio en la qual ha qualificat la seua trajectòria «com la d'un mestre».

Tortella ha agraït a la Universitat d'Alacant i especialment a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, «que hagen volgut incorporar-me a aquest claustre d'il·lustres doctors».

Durant el seu discurs, el rector ha dedicat unes paraules al professor Antoni Maria Badia i Margarit, doctor honoris causa de la UA i pare de la filologia catalana moderna, que ha faltat recentment als 94 anys. Palomar ha volgut recordar els eixos estratègics que regeixen el seu mandat i ha reiterat la seua aposta per reforçar els vincles amb l'entorn «per a facilitar l'emprenedoria i la incorporació al mercat laboral dels nostres egressats». El rector ha conclòs afirmant que l'acte d'avui en el nou edifici i amb la incorporació d'un nou doctor com el professor Tortella «referma el nostre compromís amb la ciutadania i la transferència de coneixement per al bé social».


Un campus urbà

En una trobada prèvia a l'acte d'investidura, mantinguda amb els mitjans de comunicació, Manuel Palomar ha explicat que el nou edifici universitari, que es vol donar a conèixer com a Sant Ferran 40, «es destinarà a usos acadèmics, formatius i culturals», fet que ha considerat «essencial per a contribuir a crear una autèntica milla d'or de la cultura al cor d'Alacant». A més de sales per a actes universitaris de tota mena i zones d'estudi, s’hi crearà un espai destinat a estudiants internacionals i un altre, de caràcter permanent, destinat al foment de les polítiques d'igualtat. Com la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, estarà dirigit per la professora Josefina Bueno, i tots dos edificis constituiran el que el rector ha bateja com «un campus urbà».

L'edifici s'obrirà al públic definitivament a partir del pròxim dilluns a les 8 del matí. De moment, s'ha habilitat una sala d'estudis en la primera planta, però l'objectiu és anar obrint a poc a poc la resta d'instal·lacions.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464