Saltar apartados

La UA ofereix experts per a aclarir els mites sobre nutrició i càncer en el Dia Mundial del Dietista Nutricionista

 

Alacant, 21 de novembre de 2014

El dilluns 24 de novembre es celebrarà, per primera vegada i a escala mundial, el Dia Mundial del Dietista Nutricionista, sota el lema «Mites, nutrició i càncer».

L'alimentació i la seua relació amb el càncer és un tema de gran interès per a la població. Per aquesta raó, el lema annex al Dia Mundial del Dietista Nutricionista és «Mites, alimentació i càncer», i té per objectiu desmitificar i aclarir el paper del dietista nutricionista en la prevenció del càncer, «no en la curació», aclareix Eva Trescastro, professora de Nutrició en el Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la UA. «Contrarestar aquesta informació que no és científica», afirma, és la finalitat d'aquest esdeveniment mundial.

L'experta apunta com es promouen avui dia clíniques, revistes i llibres que parlen de «dieta anticàncer» i que confonen la població. «Això cal aclarir-ho al ciutadà del carrer  i es farà aquest dilluns 24 mitjançant aquest documental i aquest dia, explicant el paper que té l'alimentació com a mesura “preventiva”». És molt important distingir entre prevenció, que assegura Trescastro és el que s'aconsegueix amb una dieta rica en antioxidants i consum de la dieta mediterrània, com a referent d'alimentació saludable, de la falsament defensada dieta «anticàncer».

El dietista nutricionista és un professional de la salut, amb titulació universitària, reconegut com a expert en alimentació, nutrició i dietètica, amb capacitat per a intervenir en l'alimentació d'una persona o grup des d’aquests àmbits d'actuació: la nutrició en la salut i en la malaltia, el consell dietètic, la recerca i la docència, la salut pública des dels organismes governamentals, les empreses del sector de l'alimentació o la restauració col·lectiva i social.

La professió de dietista nutricionista es pot exercir cursant els estudis de grau en Nutrició Humana i Dietètica, que s'estudia en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant des de l’any 2001 com a diplomatura i des del 2009 com a grau. Es tracta d'una professió jove i emergent, que gradua cada any en la UA al voltant de setanta professionals.

En el Dia Mundial del Dietista Nutricionista, sota el lema «Mites, nutrició i càncer» s'ofereixen xarrades, debats i tot tipus d'esdeveniment, que s'organitzen arreu de l’estat. A Alacant, professionals com Trescastro s’ofereixen a impartir xarrades o conferències divulgatives a qui ho sol·licite.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464