Saltar apartados

Els insectes són el menú en la Universitat d'Alacant

Una coca de molletes de xocolate i formigues culones o panfígol amb llagosta a la mel, entre els plats de la I Jornada Gastronòmica d'Insectes

 

Alacant, 25 de novembre de 2014

Culleradeta d'olivada negra; xopet de magrana, mandarina i vodka; panfígol amb llagosta amb mel; cruixent de plàtan farcit de cuscús; nachos amb guacamole; pericana; delícies d'Elx; Chupa Chups de formatge; arròs amb saltamartí i carxofes; bombó de grills amb xocolate amb pebre i escata de sal; la poma d'Adam i Eva, i coca de molletes de xocolate i formigues culones. Aquest és el menú complet que demà dimecres 26 de novembre de 2014 servirà el restaurant Mar i Terra, (Club Social I) de la Universitat d'Alacant. La particularitat de la dieta és que forma part de la I Jornada Gastronòmica d'Insectes: «Insectes al plat: una dieta saludable i sostenible».

El maig de 2013, l'Organització de Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) instava, en un complet informe, a menjar insectes. El contingut proteínic que tenen, el fet de ser una font d'aliment molt nutritiva i saludable, amb un alt contingut en greixos, vitamines, fibra i minerals, i la seua producció barata, els pot convertir en una possible solució a la fam al món.

La Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant convida demà dimecres, dia 26 de novembre de 2014, a una degustació gastronòmica, a les 12.30 hores i en el restaurant Mar i Terra, (Club Social I), dins de la I Jornada Gastronòmica d'Insectes: «Insectes al plat: una dieta saludable i sostenible».

Abans de tastar aquestes bestioles, Estefanía Micó, professora titular del Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO), pronunciarà la conferència «Comer insectos... un regreso al pasado con mucho futuro», a les 11.30 hores i a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer. El tast d'insectes està programat per a un màxim de vuitanta persones, de manera que cal inscriure-s’hi prèviament. A la degustació assistiran el rector, Manuel Palomar, i la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro Faure.

 

 

Enllaç relacionat:

RÀDIO EPS - Ciència per a Normals

Programa 3 - Entrevista a Estefanía Micó Balaguer, Dpto. de Ciències Ambientals i Recursos Naturals.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464