Saltar apartados

L'investigador de la UA Javier García Martínez rep el premi Jaume I en Noves Tecnologies 2014 de mans de la Reina Sofia

 

Alacant, 24 de novembre de 2014

L'investigador del Departament de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d'Alacant (NANOMOL), Javier García Martínez, rep, demà dimarts 25 de novembre, el premi Jaume I en Noves Tecnologies, que li serà lliurat per la reina Sofia. L'acte, que tindrà lloc a partir de les 12.30 hores a la Llotja de València, comptarà amb una àmplia representació de la societat valenciana, en la qual destaquen el president executiu d'aquests premis, el professor Santiago Grisolía, president de la Fundació Premis Rei Jaume I; el president de la Generalitat, Alberto Fabra; el president de la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats, Vicente Boluda, i l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá i el rector de la UA, Manuel Palomar.

García Martínez va ser guardonat amb el premi Jaume I en Noves Tecnologies 2014 el passat dia 3 de juny, després de fer-se públic la decisió del jurat compost per 80 persones, dinou de les quals premis Nobel. Els guardons, que la Fundació Premis Rei Jaume I concedeix a cinc professionals més de diferents branques del saber, compleixen enguany el vint-i-cinquè aniversari de la seua creació amb l'objectiu de fer convergir, en estudis i investigació, entitats científiques i empresarials per a la promoció de la recerca i el desenvolupament científic a Espanya. Els sis guardons, de 100.000 € cadascun, el converteixen en uns dels més ben remunerats del país.

Fundador de l'empresa de base tecnològica del MIT Rive Technology, Javier García Martínez és també membre del Consell de Nanotecnologia del Fòrum Econòmic Mundial. Està considerat com un dels investigadors alacantins de més projecció internacional, principalment en matèria de nanotecnologia aplicada als hidrocarburs, amb el revolucionari objectiu de transformar la refinació del petroli. No debades, les seues recerques han sigut destacades en diferents ocasions per centres de com el MIT, Institut Tecnològic de Masachussets, un dels més prestigiosos del món per al foment de la transferència tecnològica i la creació d'empreses.

Juntament amb l'expert de la UA rebran el premi Ángel Rubio en Recerca Bàsica, Enrique Sentana Iváñez en Economia, Lina Badimon en Recerca Mèdica, Pedro Jordà en Protecció del Medi Ambient i Jose Vicente Tomás a l'Emprenedor.

Després de l'acte se celebrarà una trobada entre els premiats, patrons i patrocinats en la seu de la Fundació Premis Rei Jaume I situada al carrer del Pintor López, 7.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464