Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lliura les credencials a estudiants beneficiaris de les Beques Santander 2014

Les ajudes de Banc Santander, a través de Santander Universitats, a la UA inclouen beques en les àrees de mobilitat, cooperació al desenvolupament, recerca i pràctiques externes en empreses

 

Beques_Santander1
Beques_Santander2
Beques_Santander3
Beques_Santander4

 

Alacant, 28 de novembre de 2014

La Universitat d'Alacant ha celebrat l'acte de lliurament de credencials a estudiants beneficiaris de les Beques Santander 2014, un acte organitzat tradicionalment pel Vicerectorat de Relacions Internacionals al qual s'han sumat, per primera vegada, els vicerectorats d'Estudiants i d’Investigació, Desenvolupament i Innovació.

La vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, la directora del Secretariat de Pràctiques d'Empresa i Suport a l'Estudiant, Josefa Parreño, la directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació, Reyes González, Alfredo Albaizar, director de Santander Universitats Espanya, José M. García de los Ríos, director de convenis de Santander Universitats Espanya, Joaquín Manuel Molina, gerent d'Institucions de Banc Santander, i Iñaki Bernardos director de la sucursal del Santander en la UA, han rebut els estudiants beneficiaris de les beques patrocinades per Banc Santander, a través de Santander Universitats.

Banc Santander promou programes de beques que engloben diferents modalitats: el vessant internacional en les àrees de mobilitat i cooperació al desenvolupament; l'àrea d'estudiants amb ajudes per a pràctiques en empresa, i l'àrea de recerca, amb ajudes a projectes.

Les beques sufragades per Banc Santander en el seu vessant internacional inclouen les àrees referents a cooperació al desenvolupament i mobilitat. Nou estudiants han rebut enguany les credencials de les Beques Santander-UA, i gràcies a aquesta ajuda cursaran estudis en màsters oficials de la Universitat d'Alacant. Aquestes beques estan destinades a egressats, docents i investigadors de països iberoamericans, amb un import de 100.000 euros. Com a novetat, aquest curs 2014/2015 inclou per primera vegada els països ACP (Àfrica, Carib i Pacífic) i han sigut seleccionats nou becaris procedents del Camerun, El Salvador, Equador, Guatemala, Colòmbia, Argentina (2), Senegal i Bolívia (a través de la Fundació Hombres Nuevos). Així mateix, en el marc dels acords subscrits, també destaca la col·laboració de Banc Santander amb el programa d'ajuda de la CRUE amb la Universitat Pública d'Haití. Fruit d'aquest últim programa, tres becaris haitians han cursat estudis de màster oficial en la UA.

Banc Santander finançarà també la formació de dos graduats moçambiquesos durant el curs 2014/15 que ja estan cursant el màster en Optometria Clínica i Visió com a resultat del conveni signat recentment amb la Universitat de Lúrio, Brien Holden Vision, el DIT i la Fundació Entretodos. La mobilitat es fa dins del marc d'actuació d'un projecte denominat Eye care Project, que té per objectiu millorar de manera duradora els problemes oftalmològics a Moçambic, mitjançant la formació de professionals qualificats en aquest camp.

L'acte també ha acollit el lliurament de vint-i-cinc credencials de les Beques Iberoamèrica Santander Universitats 2014/2015 per a estudiants de grau de la UA, que cursaran els seus estudis en diverses universitats iberoamericanes. Aquestes beques tenen una dotació de 3.000 euros per alumne. En aquest curs 2014-15, vint-i-cinc alumnes de la UA es beneficiaran d’aquesta beca per a fer estades en universitats mexicanes, xilenes, brasileres i argentines.

Completen la llista dos estudiants més de la UA que han rebut les Beques Fórmula Santander, dotades amb 5.000 euros per estudiant, que cursaran estudis al Regne Unit.

El programa de pràctiques remunerades en pimes per a la millora de l'ocupabilitat dels estudiants compta amb una dotació per part del Banc Santander de 162.000 euros, cosa que ha permès ampliar l'oferta de pràctiques a noranta-vuit ajudes aquest curs i amb un nivell de satisfacció superior al 90 %. De la mateixa manera, Banc Santander ha fet una aportació de 50.000 euros al projecte Alumni UA, destinat a la promoció dels seus egressats.

El suport de Banc Santander s'estén també a l'àrea de recerca. Participa activament en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i, des del 2006, en l'Observatori Virtual de Transferència de Tecnologia (OVTT), un portal que ja ha rebut més de 70.000 visites, a més de nombrosos convenis i programes Mooc.

Banc Santander col·labora des del 1997 amb la Universitat d'Alacant en el desenvolupament de diverses iniciatives a través de la seua Divisió Global Santander Universitats. Mitjançant Santander Universitats, el banc manté més de 1.100 convenis amb universitats i centres de recerca de tot el món. Des del 1996, Santander Universitats centra l'acció social del banc, que ha destinat més de 1.000 milions d'euros en diverses iniciatives i projectes universitaris.

 

Més informació

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464