Saltar apartados

Dos projectes de divulgació sobre geologia de la UA premiats en el certamen internacional "Ciència en acció"

Hugo Corbí a l'estand on va presentar el seu projecte "Quan el Mediterrani era un toll: els fòssils que ho expliquen" Hugo Corbí i Marta González, companya de Pedro Alfaro en el projecte "Prevenir les catàstrofes! Simulant la gestió dels riscos naturals", amb el premi Ciència en Acció

 

Alacant, 16 d'octubre de 2014

Els professors Hugo Corbí i Pedro Alfaro, del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d'Alacant, han sigut guardonats, en la modalitat Laboratori de Geologia en el certamen internacional "Ciència en Acció XV".

En concret, el primer premi al projecte de divulgació "Quan el Mediterrani era un toll: els fòssils que ho expliquen", d'Hugo Corbí, ha sigut concedit "per una presentació senzilla i precisa que permet explicar científicament els processos que va tenir lloc al Mediterrani fa més de 5 milions d'anys". Aquest treball de divulgació de la geologia i paleontologia es basa en un taller pràctic de camp i de laboratori enfocat a estudiants de secundària, d'universitat i al públic en general. "En aquest sentit, s'ha realitzat una aproximació a un dels esdeveniments més importants de la història geològica del Mediterrani: la dessecació i posterior reinundació", apunta el professor de la UA. El es va publicar en número 20 de la revista Enseñanza de las Ciencias de la Tierra.

En la mateixa categoria, primer premi en Laboratori de Geologia, el professor de la UA Pedro Alfaro ha sigut guardonat pel treball "Prevenir les catàstrofes! Simulant la gestió dels riscos naturals", redactat amb Marta González, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Amelia Calonge, de la Universitat d'Alcalá de Henares, i David Brusi, de la Universitat de Girona. Aquest projecte, basat en un senzill joc, transmet la necessitat d'entendre les catàstrofes i avaluar-ne tots els paràmetres, per tal de prevenir-les i evitar pèrdues humanes i materials.

 

"Ciència en Acció"

El programa "Ciència en Acció" és una iniciativa del Consell Superior de Recerques Científiques, l'Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Societat Geològica d'Espanya i la Universitat Nacional d'Educació a Distància, per a aproximar la ciència i la tecnologia a tota la societat d'una manera dinàmica, fàcil i amena.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464