Saltar apartados

El curs d'estiu de la UA elCasc premiat amb el Young Planning Professionals Award

El Festival elCasc, organitzat en el marc dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira a la Seu Universitària de Villena, acaba de ser premiat a França amb el Young Planning Professionals Award

 

Alacant, 17 d'octubre de 2014

El Certamen Arquitectònic i Sociocultural de Villena (Festival elCasc), integrat en els Cursos d'Estiu Rafael Altamira que la Universitat d'Alacant va programar en aquesta edició 2014, ha guanyat el prestigiós premi Young Planning Professionals Award, per "la capacitat per a conjuminar i coordinar els diversos agents implicats en la regeneració urbana (institucions, veïns o universitat) i per ser una realitat duta a la pràctica amb èxit, cosa que demostra la potencial utilitat com a eina integrada per al centre històric de la ciutat", segons han afirmat els organitzadors del premi. El Festival elCasc, organitzat per la UA i l'Ajuntament de Villena amb l'oficina d'arquitectes El fabricante d'espheras, ha destacat com a eina academicopràctica per a l'estudi i la revitalització urbana, social i cultural. El premi va ser lliurat a Tours (França) a Fernando Navarro, membre de l'esmentada oficina d'arquitectes.

El Young Planning Professionals Award reconeix el treball de joves urbanistes, menors de 35 anys, i promou idees innovadores sobre temes relacionats amb el planejament a Europa. Pretén estimular la revisió del paper de l'urbanista en els temps actuals de grans reptes i de ràpida transformació urbana en termes econòmics, socials, mediambientals, demogràfics i polítics. Aquest premi és atorgat per la Federació Internacional de Planejament i Habitatge, l'Associació Europea d'Escoles de Planejament, la Societat Internacional d'Urbanistes i el Consell per al Planejament Espacial Nacional del Ministeri d'Infraestructura i Medi Ambient d'Holanda.

El CASC responia perfectament al tema: la conservació del patrimoni i el desenvolupament urbà sostenible. Amb exemples pràctics directes i plantejaments creatius i conceptuals, elCasc intenta solucionar les contradiccions inherents entre tots dos camps, a partir de tallers duts a terme pels tutors i participants en aquest festival. Més de setanta estudiants de diferents països d'Europa hi van interactuar, treballar i crear durant deu dies, en una experiència formativa i vivencial.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464