Saltar apartados

Kiko Moya, el MARQ i Paco Ramón reben els premis de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la UA

 

Alacant, 17 d'octubre de 2014

L'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant ha lliurat els premis a la Trajectòria Professional i a la Innovació 2014, al cuiner Kiko Moya (restaurant l'Escaleta, Cocentaina), a l'empresari Paco Ramón (cofundador del restaurant Maestral) i al Museu Arqueològic d'Alacant.

L'acte, celebrat a la sala d'actes Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica, ha estat presidit pel vicerector de Relacions Internacionals i Cooperació, Juan Llopis, qui ha recordat que els tres premiats van aconseguir el suport unànime per part dels membres de l'Institut. Hi eren presents, a més, el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Sebastián Fernández Miralles, i Fernando Vera, director de l'Institut.

L'objectiu d'aquests premis, com ha recordat Vera, és "reconèixer el treball d'agents i empreses amb rellevància especial per al sector turístic de la Costa Blanca". Els premiats han coincidit a fer extensius els premis "a tota una generació de cuiners i empresaris, que va apostar per la gastronomia com a valor afegit del sector turístic valencià".

Per part del MARQ, ha recollit el premi la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, que ha ressaltat "el gran esforç per adaptar-se a les noves tecnologies i les xarxes socials d'un museu que gaudeix del reconeixement nacional i internacional". Pastor ha agraït el guardó i l'ha fet extensiu als patrons i a l'equip del MARQ i la seua fundació.

Kiko Moya, cap de cuina del restaurant l'Escaleta de Cocentaina, a la comarca del Comtat, i posseïdor d'una estrella Michelin, ha reconegut que aquest premi l'apropa més a la Universitat que, per a ell, "ha de ser un punt de trobada entre la formació i el món professional".

Després de més de quaranta anys en el sector empresarial hoteler, Paco Ramón ha agraït aquest guardó amb el qual es reconeix una trajectòria vinculada a la d'alguns dels restaurants més emblemàtics d'Alacant: el del Gran Hotel, el Delfín, el Maestral i, recentment, el restaurant Azahar.

El director general de Turisme ha valorat "que s'haja triat la gastronomia per als reconeixements d'aquesta edició, a més de la recuperació d'aquests premis, que reconeixen el paper de la Comunitat Valenciana en el sector turístic". Fernández ha reconegut la satisfacció personal per assistir al lliurament perquè, així, ha torna a la UA, on es va formar. A més, no ha volgut acabar la intervenció sense esmentar les setze estrelles Michelin i els més de 1.500 establiments de gran prestigi que hi ha al País Valencià.

Abans del lliurament dels premis, el crític gastronòmic Lluís Ruiz ha fet una conferència sobre gastronomia i restauració en temps de crisi.

En la imatge, guardonats i autoritats posen junts

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464