Saltar apartados

L'escriptor Julio Gálvez Barraza presenta el llibre Winnipeg. Testimonios de un exilio a la Seu Universitària d'Alacant

El catedràtic José Carlos Rovira presentarà l'obra acompanyat de l'autor

 

Alacant, 14 d'octubre de 2014

Demà, dimecres 15 d'octubre, a les 20.15 h i a la sala Rafael Altamira de la Seu Universitària d'Alacant tindrà lloc la presentació del llibre Winnipeg. Testimonios de un exilio, un acte organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. La presentació anirà a càrrec de José Carlos Rovira, catedràtic de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d'Alacant, i de l'autor mateix, Julio Gálvez Barraza. La publicació aborda l'aventura del vaixell Winnipeg, una de les odissees marines més impactants del segle passat. En aquest assaig l'autor entrevista els supervivents d'aquest succés esdevingut fa més de setanta anys i aprofundeix en cartes i documents.

Julio Gálvez Barraza (Santiago de Xile, 1949) és escriptor i assagista especialitzat en l'exili republicà espanyol a Xile. En 1990 va ser guardonat amb el primer premi Sant Jordi de Narrativa Castellana de Castelldefels pel conte Los muertos no se venden. En 1998, a Xile, obté el primer premi en el Concurs Internacional d'Assaig Neruda, el ser americano, convocat per la Fundació Pablo Neruda, pel seu assaig biogràfic Neruda: testimonio ardiente de una época. Al setembre de 1999 participa en l'organització dels actes commemoratius dels 60 anys de l'arribada del Winnipeg, patrocinada pel Centre Cultural d'Espanya a Xile. Al juny de 2001, sota el patrocini de l'Ambaixada de Xile a Espanya, es presenta a Madrid la proposta poeticomusical Neruda vuelve a la Casa de las Flores, de la qual és coautor. Al gener de 2003 va ser el primer finalista en la 6a edició del premi Así fue. La historia rescatada amb Neruda: aunque que nadie recuerde. Al desembre de 2003 la corporació Sintesys i la Fundació Delia del Carril presenten el seu llibre Neruda y España. Al setembre de 2004, a Barcelona, coordina els actes commemoratius dels 65 anys de l'arribada del Winnipeg a Xile, organitzats pel Consolat de Xile a Barcelona i l'Institut Català de Cooperació Iberoamericana. Al desembre de 2012 és guardonat amb el primer premi, categoria inèdita, del concurs Escrituras de la Memoria, convocat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Xile, pel llibre Juvencio Valle. El hijo del molinero. En el mateix concurs obté la primera menció honrosa per Winnipeg. Testimonios de un exilio.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464