Saltar apartados

La UA i la universitat iraniana d'Allameh Tabatabai signen un acord per a la mobilitat internacional dels seus estudiants

 

 

 

Alacant, 16 d'octubre de 2014

El rector de la UA, Manuel Palomar, i el seu homòleg de la Universitat Allameh Tabatabai (Iran), Hossein Salimi, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que permetrà la mobilitat d'estudiants entre les dues institucions. L'acord concreta l'intercanvi d'alumnat de pregrau, si bé Palomar i Salimi han declarat la intenció d'ampliar en breu aquest conveni, per a incloure la mobilitat internacional de professorat de màster i doctorat. L'estada en la universitat d'acollida serà com a mínim d'un semestre i com a màxim d'un any acadèmic. La ratificació d'aquest acord culmina el treball dut a terme des de l'any 2002 pel professor Francisco Cutillas, responsable d'estudis iranians dins de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la UA.

El rector de la UA ha afirmat que "Alacant és una ciutat que mira a la Mediterrània i manté aliances estratègiques amb els països que la integren, la qual cosa ens dota de les condicions idònies per a la mobilitat i l'intercanvi. Aquest conveni ratifica el gran treball desenvolupat per l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics". Per la seua banda, Hossein Salimi ha volgut destacar que "l'acord és de vital importància per a la nostra universitat, ja que pot ser una finestra d'obertura a altres països europeus". Salimi ha destacat, a més, el fort vincle entre Iran i Espanya "de la qual culturalment ens sentim molt a prop" i ha subratllat la importància que la cultura persa atorga a l'acte de donar la mà "ja que significa amistat duradora". Per aquest motiu, ha assegurat, "des d'avui la UA té un despatx a Iran".

Per a finalitzar l'acte de signatura, ambdues parts han acordat la donació mútua de llibres sobre cultura i llengua persa i espanyola, que s'enviaran respectivament entre ambdues universitats per a facilitar la consulta i estudi d'estudiants de la UA i de l'Allameh Tabatabai. Per part de la UA, han acompanyat al rector el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis; la directora de la Unitat d'Igualtat, M. José Rodríguez, i els professors de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics Francisco Cutillas, Eva la Piedra i Francisco Franco. Els vicerectors d'Ordenació Acadèmica i Planificació Econòmica, Nematallahi i Ablam Alabasi, completen la delegació iraniana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464