Saltar apartados

Les cinc universitats públiques valencianes signen un conveni d'aprofitament conjunt dels serveis bibliotecaris

L'acord, realitzat en el marc del Campus Hàbitat 5U (CH5U), projecte de Campus d'Excel·lència Internacional, preveu l'ús gratuït de les instal·lacions i la potenciació dels serveis digitals

 

València, 16 d'octubre de 2014

Les universitats d'Alacant, de València, Jaume I, Miguel Hernández i Politècnica de València, les cinc universitats públiques valencianes que formen el projecte de Campus d'Excel·lència Internacional Campus Hàbitat 5U (CH5U), han subscrit un conveni que permetrà aprofitar els recursos bibliotecaris propis de cada institució de manera conjunta. L'objectiu és facilitar als universitaris l'accés a la informació necessària per a les respectives activitats. Els cinc rectors, conscients de la importància dels serveis bibliotecaris i de l'existència d'objectius i interessos comuns en l'administració de les biblioteques, han signat el conveni.


Nou Préstec Interuniversitari Valencià Campus Hàbitat 5U

El primer resultat de l'acord és la creació d'un nou sistema de préstec anomenat Préstec Interuniversitari Valencià Campus Hàbitat 5U (PIV-5U). El PIV-5U permetrà al personal docent i investigador (PDI) i al personal d'administració i serveis (PAS) de les cinc universitats utilitzar les instal·lacions de qualsevol altra institució signatària. Així, serà possible el préstec directe dels recursos bibliogràfics i l'accés a les sales de lectura quan necessiten consultar-ne els fons.

S'estableix igualment una col·laboració en matèria de préstec interbibliotecari, en què es donarà prioritat a les peticions entre les universitats públiques valencianes, dins de l'acord general entre les biblioteques universitàries i científiques espanyoles (REBIUN).


Serveis digitals, accés obert a la ciència i formació

Les universitats també col·laboraran en la potenciació dels serveis digitals de les biblioteques, amb especial atenció a l'accés obert a la ciència. El desenvolupament i harmonització dels repositoris institucionals o els gestors de revistes electròniques en obert també s'han inclòs en el conveni.

L'acord proposa igualment la realització de cursos de formació comuns per al PAS de les biblioteques, en matèries que resulten d'interès mutu, i el desenvolupament d'eines i continguts per a la formació d'usuaris. Finalment s'hi explicita l'impuls de projectes cooperatius de recerca aplicats als àmbits d'interès bibliotecari.

La presentació, organitzada per Campus Hàbitat 5U, es va fer el 15 d'octubre, a les 13.00 h, a la seu del carrer la Nau de la Universitat de València, a fi d'explicar i compartir el funcionament del sistema de préstec. L'acte va comptar amb la presència de representants i tècnics dels serveis de biblioteques de les cinc universitats públiques del País Valencià.

En la imatge, un moment de la presentació del projecte amb l'assistència de representants de les cinc universitats

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464