Saltar apartados

Dues tesis de la Universitat d'Alacant premiades pel Consell Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana

Marián Navarro i Margarita Capdepón rebran el guardó el divendres 24 d'octubre, a les 13.00 h, a la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat

 

Alacant, 20 d'octubre de 2014

El tribunal qualificador dels Premis del Consell Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana, per a tesis doctorals, en la convocatòria de 2013, va decidir per unanimitat atorgar un premi a Marián Navarro, per la tesi Mujer publicidad y normativas de género: estudio desde diferentes perspectivas, i a Margarita Capdepón per El papel de los parques naturales como elementos de diversificación en el marco de la renovación de los destinos turísticos consolidados.


En el cas de Marián Navarro, la tesi, dirigida per Marta Martín, catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat d'Alacant, ja va resultar finalista del Premi Nacional Ángeles Durán d'Innovació Científica d'Estudis de les Dones i del Gènere, que convoca l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat Autònoma de Madrid. Aquest treball analitza l'efecte de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes en la força laboral publicitària. Segons Martín, "valora l'impacte de la legislació sobre violència masclista en els discursos publicitaris de diferents països i examina processos de recepció dels manifestos sexistes". En aquest sentit, l'autora de la tesi reclama la necessitat "d'examinar amb major profunditat la relació entre lleis contra la violència masclista i sexisme publicitari, ja que els països que regulen la comunicació amb normatives més estrictes contra la violència de gènere, com ara Espanya, tenen, no obstant això, anuncis amb més biaixos i estereotips". Les dues professores proposen que s'hi tinga en compte, a més de les normatives públiques, altres factors que condicionen l'existència de sexisme en les agències de publicitat.
La tesi de Margarita Capdepón, dirigida per José Fernando Vera, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional i director de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant, aborda les interrelacions entre l'activitat turisticorecreativa, el creixement urbanístic i la conservació de la naturalesa en les àrees protegides del litoral de les comarques d'Alacant. Capdepón se centra especialment en el paper dels parcs naturals com a part del necessari procés de renovació de les àrees turístiques del nostre entorn. "D'aquesta manera, a partir d'estudis de cas, es posa de manifest la pressió antròpica patida en aquests espais de gran valor, abans i després de ser protegits. Igualment, reflecteix els problemes de gestió a què s'enfronten en l'actualitat i l'escàs aprofitament, des del punt de vista turístic i recreatiu, del notable patrimoni natural i cultural amb què compten aquests parcs naturals", explica el director. A més, s'aporten línies de treball per a la creació de nous productes, orientats a diversificar l'oferta turística, sempre d'acord amb la conservació mediambiental.

Acte de lliurament dels premis

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim divendres, 24 d'octubre, a les 13.00 h, a la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat de la UA. L'acte comptarà amb l'assistència de les premiades, de l'equip de direcció de la Universitat d'Alacant i de membres del Consell Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana.

 

La premiada Margarita Capdepón La premiada Marián Navarro amb la directora de la tesi, Marta Martín
 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464