Saltar apartados

El rector, cavaller electe del Misteri d'Elx

 

Alacant, 20 d'octubre de 2014


El rector de la Universitat d'Alacant serà un dels cavallers electes per a les representacions extraordinàries del Misteri d'Elx, que se celebraran els pròxims 29 i 30 d'octubre i 1 de novembre. Així ho ha fet públic aquest matí el president del Patronat del Misteri, Fernando García, en una roda de premsa, en la qual també s'ha donat a conèixer el nom del portaestendard, que serà el rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i l'altre cavaller electe: Francisco Mora, de la Universitat Politècnica de València. Segons García, l'elecció d'aquestes tres persones obeeix als seus valors i a l'especial relació que mantenen amb Elx i amb la Festa, tant ells personalment com les institucions que representen. Es reconeix així la vinculació d'aquestes tres universitats amb la Festa.

Quant a la Universitat d'Alacant, Fernando García ha destacat nombroses accions que han contribuït a la projecció internacional del drama assumpcionista. De la seua mà, el Misteri va viatjar en 2010 a la Universitat de Pàdua, per a estar present en l'obertura del IV Curs Internacional Màster Erasmus Mundus, organitzat per un consorci internacional d'universitats. Més tard va organitzar el workshop internacional "Els béns culturals i la seua aportació al desenvolupament sostenible", en el qual també va estar present el Misteri. A més va ser un suport fonamental per a l'organització, a l'amfiteatre Durkheim de la Universitat Panthéon-Sorbonne, de la jornada "El Misteri d'Elx: el valor de l'equilibri entre conservació i difusió", organitzada per la Universitat la Sorbonne i el Patronat del Misteri d'Elx en 2011.

Manuel Palomar, que es confessa "amant de les representacions i de la Festa", ha reconegut "l'orgull per formar part de la història del Misteri" i ha celebrat la consideració per part de la Unesco com "valor oral i immaterial de la humanitat". El rector ha assumit aquest càrrec "en nom de la comunitat universitària" i ha agraït l'honor que "exercirem tan dignament com siga possible". 
El president executiu, va concloure la seua intervenció sol·licitant als rectors que incrementen els esforços i la proximitat de les seues universitats amb la Festa. Ha afirmant que hi ha moltes matèries encara per investigar i molts projectes a desenvolupar de manera conjunta per a difondre el Misteri en l'esfera universitària, més enllà de la País Valencià, amb l'objectiu que les universitats siguen el pont de la Festa amb la resta d'universitats d'Espanya i d'Europa.

L'alcadesa, Mercedes Alonso també ha lloat la vinculació de la Universitat d'Alacant amb la Festa i amb Elx i "l'empremta que el rector deixa en aquesta ciutat, a la qual estima, tal com demostra cada vegada que té ocasió".

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464