Saltar apartados

Antonio Gil Olcina agraeix, emocionat, les mostres d'afecte durant la presentació del seu llibre jubilar

 

Llibre_Olcina1
Llibre_Olcina2
Llibre_Olcina3
Llibre_Olcina4
Llibre_Olcina5
Llibre_Olcina6
Llibre_Olcina7
Llibre_Olcina8
Llibre_Olcina9
Llibre_Olcina10
Llibre_Olcina11
Llibre_Olcina12
Llibre_Olcina13

 

Alacant, 31 d'octubre de 2014

Amb l'emotiva i perllongada ovació d'un auditori ple i dempeus, culminava l'acte de presentació del llibre jubilar d'Antonio Gil Olcina. Coordinat pels catedràtics en anàlisi geogràfica Antonio Rico i Jorge Olcina, l'obra és un compendi de dissertacions sobre el perfil investigador, docent i de gestió del rector fundador, i actualment honorífic, de la Universitat d'Alacant. L'acte va comptar amb les intervencions de l'actual rector, Manuel Palomar; el catedràtic de Fonaments Econòmics i exrector, Andrés Pedreño; el catedràtic d'Història Moderna, Enrique Giménez, i l'actual director de l'Institut Interuniversitari de Geografia, Antonio Rico, qui va fer un detallat recorregut per la trajectòria personal i professional de l'homenatjat.

Entre el públic hi havia destacades personalitats acadèmiques i de la societat alacantina, com ara la presidenta de la Diputació d'Alacant (Luisa Pastor) i una gran presència de personal docent i investigador i d'administració i serveis que va prestar serveis durant el mandat de Gil Olcina.

Amb successives al·lusions, per part dels intervinents, a l'article realitzat per qui fóra secretària general de la UA, María José Bono, tots els assistents van coincidir a destacar-ne "la rectitud institucional, la intel·ligència, la prodigiosa memòria, la cultura humanística i l'excel·lència investigadora". El seu nom, com va apuntar Manuel Palomar, "està vinculat a la lleialtat institucional i la solemnitat acadèmica, una cosa que ha cuidat fins a l'extrem, guardant i fent guardar, fins al límit, el simbolisme i el protocol acadèmic". Promotor innegable d'aquesta universitat, Palomar va assegurar que "li he de reconèixer, entre moltes virtuts, haver creat un model d'institució del qual ens sentim orgullosos".

Catedràtic en Geografia i creador de l'actual Institut Interuniversitari de Geografia, Antonio Gil Olcina va agrair molt i visiblement emocionat les mostres d'afecte rebudes i el reconeixement de la comunitat univesitària "al geògraf, el rector i el mestre", com va apuntar el seu successor al capdavant de l'Institut de Geografia, el catedràtic Antonio Rico.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464