Saltar apartados

El rector de la UA, Manuel Palomar, serà el pregoner de la Fira Tots Sants 2014

La Fira ha volgut retre  homenatge a la Seu Universitària de la UA, que compleix 20 anys d'història a Cocentaina

 

Alacant, 27 d'octubre de 2014

Cocentaina ja té pregoner per a la Fira de Tots Sants 2014. Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant (UA), serà l'encarregat, el pròxim divendres, 31 d'octubre, de llegir el privilegi de celebració de la Fira, atorgat en 1346 als contestans pel rei Pere II el Cerimoniós. La lectura del privilegi és l'acte inaugural d'aquest arrelat esdeveniment.

El rector, Manuel Palomar, ha volgut manifestar la seua satisfacció en rebre la proposta per part de l'organització de la Fira de Cocentaina: "ser elegit pregoner de la Fira de Tots Sants de Cocentaina significa formar part de la història d'un gran esdeveniment, recentment declarat d'interès turístic nacional, que se celebra des de fa molts anys”. A més ha explicat que "per a mi, que amb freqüència he acudit a la cita anual d'aquesta fira com a visitant, és un gran orgull haver entrat a formar part de la història del poble de Cocentaina i de la seua gent, a la qual sempre mostraré, per tot això, la meua sincera gratitud i afecte".

L'alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, ha adduït les raons de l'elecció del pregoner d'enguany: "Cocentaina és seu universitària de la UA des de 1995 i l'any que ve, 2015, es compliran 20 anys d'aquesta fructífera relació entre la UA i Cocentaina. Volem que siga un any especial i hem fet el primer pas amb aquesta invitació el rector de la UA perquè siga el nostre pregoner en 2014, com a mostra d'agraïment per les dues dècades de projectes i treball en comú". Briet ha assenyalat, a més, que el fet que el director de la Seu Universitària siga el contestà José Todolí ha facilitat que "hi haja aquesta bona relació i pugem consensuar la participació de la Universitat en la Fira d'una forma tan directa".

El regidor de Fira, Vicent Sandoval, ha manifestat que "el rector, en acceptar ser el nostre pregoner de 2014, apropa i consolida les bones relacions entre aquest esdeveniment de més de sis segles d'història i una institució com és la Universitat d'Alacant". A més, l'edil de Fira ha volgut subratllar que "és necessari, en aquests temps, continuar demostrant el suport a les universitats públiques i en general reivindicar que una educació pública de qualitat és possible. I com a exemple tenim el treball i esforç realitzat per la UA a través de la Seu Universitària de Cocentaina al llarg d'aquests 20 anys".

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464