Saltar apartados

La UA i la Universitat xilena Viña del Mar enforteixen la seua col·laboració amb un conveni de mobilitat internacional

L'acord permetrà l'intercanvi d'estudiants de pregrau. Viña del Mar també participarà en el programa d'activitats acadèmiques i culturals que la UA prepara entorn de la figura del poeta xilè Raúl Zurita per al pròxim mes de març

 

Conveni_Vina_Mar2
Conveni_Vina_Mar3

 

Alacant, 28 d'octubre de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el seu homòleg xilè de la Universitat Viña del Mar, Juan Pablo Prieto, han signat avui un conveni de col·laboració que permetrà l'intercanvi d'estudiants de pregrau entre les dues institucions. Palomar, ha destacat la importància d'aquest acord perquè "busquem socis estratègics i la Universitat de Vinya del Mar és una garantia". Per la seua banda, el rector xilè ha afegit que la seua universitat també té un "especial interès en el desenvolupament de la cultura, de la recerca i en la realització futura de postgraus conjunts, a partir de les nostres bases comunes".

El vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, ha assegurat que "Xile és, amb diferència, un dels països més demandats pels estudiants de la UA". En aquest sentit, ha detallat que quasi una trentena d'estudiants xilens es troben actualment en la UA i se n'hi han enviat 29. Com a novetat en aquest curs, el programa Erasmus obri fronteres més enllà de la Unió Europea i inclou països hispanoamericans, per la qual cosa s'han posat sobre la taula possibles futures accions en aquest àmbit. De la mateixa manera, la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, ha plantejat la possibilitat d'ampliar, més endavant, l'acord signat avui amb la creació de xarxes de grups de recerca conjunts, la formació d'investigadors a través dels programes de doctorat cotutelats o accions de transferència de recerca.

Al marge del contingut del conveni, la trobada ha permès perfilar la futura col·laboració de la Universitat Viña del Mar en matèria acadèmica i cultural, ja acordada, per al desenvolupament d'un ampli programa d'activitats entorn de la figura del poeta xilè Raúl Zurita i el seu futur nomenament com a doctor honoris causa per la UA el pròxim mes de març de 2015, tal com ha detallat Eva Valero, directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. El programa comptarà amb el suport i participació de la universitat xilena i estarà integrat per l'exposició "Escriptura Material" (MUA), un congrés internacional sobre Raúl Zurita (3 i 4 de març), en el qual es projectarà el documental Zurita: el purgatorio chileno, realitzat per la Universitat de Viña del Mar, i l'esmentada investidura com a doctor honoris causa.

La trobada ha comptat amb l'assistència, per part de la UA, dels vicerectors de Relacions Internacionals, Juan Llopis; de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; d'Estudiants, Nuria Grané; el director del Secretariat de Mobilitat, José Ramón Belda, i la directora del CEMAB, Eva Valero. Marco Vega, vicerector Acadèmic, i Carlos Ramírez, vicerector d'Internacionalització i Vinculació, completaven, amb del rector, la delegació de Xile. Els representants xilens tenen una atapeïda agenda de treball, que inclou reunions amb l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals, l'Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere, el Servei Bibliogràfic i Documental, i els vicerectorats d'Ordenació Acadèmica i Professorat, i Recerca, Desenvolupament i Innovació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464