Saltar apartados

I Curs Pràctic d'Arqueologia en Ilici (L'Alcúdia d'Elx)

Cursos d'Estiu "Rafael Altamira"

I Curs Pràctic d'Arqueologia en Ilici (L'Alcúdia d'Elx)

Universitat d'Alacant i Fundació Cajamurcia

Alacant, 1 d'agost de 2014

Entre els dies 14 i 25 de juliol de 2014, s'ha desenvolupat al jaciment d'Illici (l'Alcúdia d'Elx) el I Curs Pràctic d'Arqueologia, en el marc dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant, que ha comptat també amb una ajuda de la Fundació Cajamurcia. Hi han participat prop de quaranta alumnes, que han aprofundit, durant dues setmanes intensives, en les diverses facetes del treball arqueològic. Procedien d'universitats de Canàries, Euskadi, Madrid, Balears, Catalunya, Andalusia, el Regne Unit i el País Valencià. De 08.00 h a 14.00 h, els alumnes, organitzats en grups, excavaven, feien plànols en dos i tres dimensions, inventariaven, dibuixaven i catalogaven materials i duien a terme activitats de museologia i antropologia física. A la vesprada, de 16.00 h a 18.00 h, es van impartir deu seminaris que, sota el títol genèric de "Com es treballa i investiga en arqueologia", han abordat temes com la prospecció, la teledetecció, la restitució tridimensional, els sistemes de treball i la recerca en materials com la moneda, l'epigrafia, les tècniques constructives, l'escultura, els metalls, la pintura o el vidre.

 

Fora d'horari es van programar tres sessions complementàries per a donar a conèixer el patrimoni historicoarqueològic i mediambiental de l'entorn d'Illici: el proveïment d'aigua, la xarxa de camins i la centuriació en època romana. També hi va ser present allò que més distingeix la ciutat: el palmerar i la Festa, els dos Patrimonis de la Humanitat que té Elx, a més dels sistemes de reg tradicionals i la ciutat islàmica d'Ils. Les enquestes als alumnes en confirmen l'alt grau de satisfacció. Han valorat de forma especial el vessant pràctic del curs. Tot això ha sigut possible gràcies al renovat equipament de les instal·lacions de la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l'Alcúdia, tant del Centre d'Interpretació, en funcionament des de fa uns anys, com dels laboratoris i instal·lacions del nou Museu Monogràfic, encara pendent d'inauguració oficial.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464