Saltar apartados

Naix l'Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere de la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 17 de setembre de 2014

La Universitat d'Alacant compta, des d'aquesta setmana, amb un nou institut de recerca: l'Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere, creat a iniciativa del Centre d'Estudis sobre la Dona (CED), que dirigeix Nieves Montesinos, professora de Dret Eclesiàstic. Amb aquesta iniciativa el CED es transforma en institut de recerca i adquireix major entitat acadèmica i investigadora, amb capacitat d'aglutinar professionals de diferents procedències científiques i continuar multidisciplinàriament la tasca formativa i d'estudi que du a terme, a més de reconèixer i institucionalitzar els estudis de gènere en l'àmbit de la universitat.

 

CED

El CED es crea en el curs 1998-1999 i en 1999-2000 es configura com a centre propi de la Universitat d'Alacant, per a donar resposta institucional a la necessitat d'incloure, en l'àmbit universitari, un espai de reflexió i actuació sobre gènere, amb caràcter pluridisciplinari i des d'una perspectiva oberta, crítica i d'acord amb les necessitats socials de promoció i igualtat entre dones i homes. El CED va ser el primer centre propi d'estudis feministes, de dones i de gènere creat per una universitat a l'estat espanyol. Té des del seu naixement la cobertura institucional de la qual mancaven la resta de seminaris i grups de recerca semblants.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464